sebofsweden

Vägen mot OS

.....

Publicerad 2012-01-29 22:35:45 i Mitt år i USA 11/12,

http://www.youtube.com/watch?v=TbGWpLHSlsI&feature=related <--- Svenskt...


http://www.youtube.com/watch?v=BKZqGJONH68&ob=av3e <--- Och vad vi lyssnar på här i söder...


Haha, börjar faktiskt gilla country mer och mer, dock så var ju faktiskt "Äckligt" ganska bra också, men vilken skillnad på musik.. haha..


Imorgon är det tryouts för baseboll, ska bli kul att pröva på, men dock så känner jag att det inte kommer bli någon baseboll för min del. Även fast sporten är otroligt rolig så beskriver jag amerikanska basebollspelare som svenska hockeyspelare (ni från Vacksta vet vad jag pratar om) och tyvärr så känner jag att det inte kommer att funka speciellt bra om jag kommer störa mig på så många spelare i laget. Vi får se vad jag väljer att göra istället, det viktigaste är ju att man har roligt, right?

Där har vi valen..

....

Publicerad 2012-01-26 17:29:00 i Mitt år i USA 11/12,

Jasså då, då sitter man här under sin mattelektion med sin EGEN dator i knät och folkt tittar nyfiket och frågar om bokstäverna "å,ä,ö". Hade precis ett test och förhoppningsvis gick det bra, kan inte precis påstå att min mattelärarinna är för bra. Hon är rolig, men kass på att lära ut och eftersom jag aldrig har gjort vissa av sakerna som vi gör här så kan det vara lite jobbigt.

Idag kommer bli en lång, men rolig dag. Kvällen består utav Wrestling, Chapman har fått äran att arangera en sista tunering innan state, en turninering där topp 2 kvalificerar sig till Statefinals. Lite småroligt att se, dock så är det även lite ledsamt eftersom jag inte längre är med i laget, svin.
På måndag har vi baseboll tryouts och snacka om att jag är nervös, har spelat ett tag nu, men samtidigt så är det många som säger att laget iprincip redan är satt från förra året (precis som med basketen) och detta gör ju inte saken roligare. Anlednigen till att jag valde att inte spela basket var ju just för att laget iprincip redan var satt från förra året. Så ja vi får se.

Nu så ringer klockan om bara någon minut, dags att lägga ner. http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/klick/article14272576.ab

bahaha titta vad jag precis hittade. xD

Amerikanare verkar ju inte ha alla hästar i stallet.

Publicerad 2012-01-23 04:08:17 i Mitt år i USA 11/12,


Doomsday Preppers är en TV-show som snart kommer komma på tv här i USA. Låt mig bara berätta lite kort om vad det handlar om. Några få nötter (familjer..) har fått för sig att dem ska förbereda sig för "The End of The World" och med detta lära sina ungar hur man skjuter djur /jagar. Köper in burkmat som ska förvaras... och olika tekniker hur man kan undvika att dö. NÄR JORDEN GÅR UNDER...

Hur funkar detta då? Alltså att gömma sig under marken? Hallå titta på filmen 2012 och försök gömma dig under marken efter det. Och ah.. juste världen kommer ju att gå under.. eller? -.-'


Hurra för amerikanare..

Red Tails

Publicerad 2012-01-21 05:22:30 i Mitt år i USA 11/12,


Kom precis hem efter en sjukt rolig kväll med ett gäng polare, kvällen bestod utav käk, bio och sen leka med bilarna. Haha med det sistnämnda menar jag att vi var ute och tävlade, dock så körde jag inte, tack vare det där värdelösa pappret jag skrev under att jag inte skulle köra bil. PFft, kan ju vara det sämsta jag gjort, haha.

I vilket fall som helst så var vi och såg Red Tails, trodde filmen skulle vara helt sjukt bra, dock så blev jag besviken. Filmen var seg och det hände inte speciellt mycket. Å andra sidan så var det ju så att ungefär hälften gillade filmen och den andra halvan (där inkluderat mig) inte tyckte att det var speciellt bra. Men tycker ni om filmer med stridsflygplan så borde ni gilla den, men det är också ungefär allt som filmen erbjuder.
Ps. Det är inte speciellt lätt att vara beroende utav sin värdbrors bil när närmaste stället att fylla på mobilen ligger 35 minuter bort. Skräp är allt jag kan säga om det, hah

Waho, vad mera kan jag säga?

Publicerad 2012-01-18 03:19:25 i Mitt år i USA 11/12,

Idag hände något helt oväntat och fantastiskt, något som fick mig att skratta och hoppa omkring som ett litet barn igen. Dagen flöt på precis som den brukar med massor utav skratt och roliga stunder, under lunchen hörde jag i högtalarna att jag blev kallad till "The office" för att hämta upp något, när jag väl kom dit så fick jag se min cross country coach och några utav mina vänner från laget. När jag kom in i rummet med frågande blick så möttes jag utav leenden från mina kompisar och coachen, vi hade fått brev. Följande är direkt kopierat från brevet jag fick.

Dear Sebastian:
On behalf of the Down Under Sports Recruting Coordinators, I would like to invite you to represent the great state of South Carolina on the National East Central Conference Cross Country team at the 15th Annual Down Under Cross Country Competition hosted in the Gold Coast of Australia in the summer of 2012. You are one of a special group of athletes invited to participate in this competition. You have been invited because of your ability to contribute to the team's success. We would be honored to have you represent South Carolina on our conference team that will enjoyoing an unforgettable cultural experience.
I want you to give this opportunity your full consideration. Down Under Sports has developed sponsorship fundrasing methods to help cover the cost of this event to ensure that every deserving and hardworking athlete like you can participate in this one-in-a-lifetime experience. The first step is to request an information packet and then you and a parent/guardian should attend an online information meeting. Blablabla
För att göra brevet förståligt och med annan information som jag fått.

DEM VILL ATT JAG SKA TÄVLA FÖR USA, I AUSTRALIEN!!!!! Jag kommer representera min stat, South Carolina. Totalt kommer 299 löpare + mig (hahahaha!) från HELA USA att åka till Australien för att tävla, hur häftigt är inte det!?

"We want you, USA Cross Country Team, we are taking 300 athletes for international competition
in Australia for the summer of 2012"
"Certufucate of Recognition for state selection
-First Round pick - 
We are pleased to announce that Sebastian Johansso (glömde ett n i slutet där..) has been selected to the 2012 South Carolina State Cross Country Team"

Jag är så glad och hedrar att jag håller på att spricka!!!!

Nytt år och där med nya möjligheter

Publicerad 2012-01-02 22:54:24 i Mitt år i USA 11/12,

Jaha, då var det år 2012. Känns lite konstigt, med tanke på att förra året åkte jag till USA och lämnade Sverige bakom mig. Och nu, 2012 har jag inte ens varit i Sverige, kommer ju dit, men inte fören om 6 månader. 

Tiden bara flyger förbi och det känns både bra och dåligt, jag har partat med min far över Facebook då och då och försökt övertala honom att köpa bilar som jag hittar på blocket, dock så har min kloke far alltid något som kommer ivägen, så som, "vart ska bilen stå medans den väntar på dig?", "jag vill gärna att du inspekterar bilen själv först", " det är ett par månader kvar tills du kommer tillbaka, du kanske ändrar dig". Sådant har hindrat, men å andra sidan så har han rätt, visst jag kollar inte på de dyraste bilarna på blocket, men ändå.
Fina herrar dagen innan vi åkte till Illonois
Förstår mig inte på katter, detta är Tiger och han kan faktiskt somna när man lyfter honom i nackskinnet..

Just ja det här var ju även mitt första nyår utan mamma eller pappa och även mitt första amerikanska nyår. Nyår var roligt och intressant, firades uppe i Illonois hos kusinerna, vi åt lite snacks, umgicks med familjen, hade en basketmatch på deras egna plan ( familjen har en stor lada med en full basketplan, en slagbur för baseboll, eget gym och hela köret ) nämde jag att den familjen är rik? Efter att vi umgåtts med familjen så stack jag, Keith och Wayett ut och hade grabbkväll, roligt må jag säga!


Idag är inte vilken dag som helst, inte bara att det är den andra januari utan det är även exakt 6 månader sedan mitt liv förändrades helt. För 6 månader sedan valde jag att åka ner till Göteborg och gå på deras utbytesstudentträff, anledningen var simpel, jag ville gå på en innan jag åkte iväg. På denna träff umgicks jag med mycket trevligt folk, Madde som jag för övrigt bodde hos, Elliot som är stekarnas stekare och många fler sen träffade jag ju även Eira. Personen som har ändrat allt.

Redan första gången vi träffades så kändes det som om det var något speciellt med Eira, hennes skratt och glada humör smittade av sig så det var svårt att inte dras med. Detta på ett sätt som jag aldrig har upplevt förut. När jag väl åkte tillbaka upp till Stockholmområdet så började vi två prata, för det mesta så var det via sms. Varje dag insåg jag att det var något unikt med Eira och att jag gillade henne mer och mer för varje dag som gick. Så åkte vi både iväg, Eira åkte redan innan jag visste vem i South Carolina jag skulle bo hos. När det väl var min tur att åka iväg så fixade jag självklart en tele som skulle funka borta på andra sidan. Jag och Eira tog kontakt med varandra igen vi telefon och nu så var det inte bara sms nu pratade vi även mycket, så pass mycket att mina 500 minuter i månaden var slut på några dagar, när jag insåg att mina minuter var slut förstod jag att det skulle behövas unlimited minutes.

Varje dag som gick insåg jag hur mycket jag tyckte om henne, varje dag efter skolan ringde jag upp henne eller hon mig och vi berättade om dagens äventyr och planer. Minuter blev till timmar, helt plötsligt hade vi pratat i två när det kändes som att vi precis hade börjat. Eira har blivit en så stor del utav mitt utbytesår och jag är så otroligt tacksam och glad för det. 

Idag ska jag iväg och spela baseboll med ett gäng kompisar, roligt? ABSOLUT! Det är extremt roligt och jobbigt, folk (som jag själv) tror inte att det är speciellt jobbigt, men ack så fel vi hade. Massa sprintövningar, när du slår använder du hela kroppen och bara efter ett par bollar kännar man hur pulsen ökar axeln verkar efter alla kast, men det är det värt, här ska spelas, iår ska Chapman till statefinals. Om

Min profilbild

Sebastian

Mitt namn är Sebastian Johansson och är född i Limhamn, Malmö men flyttade upp till Södertälje när jag fyllde fem. 2011-2012 bodde jag i USA som utbytesstudent. Jag har idrottat i hela mitt liv och det är det absolut bästa jag vet. Idag håller jag på och tränar 400 meter sprint. I augusti ska jag tävla i SM, detta är mitt första av många mål, men det som jag strävar mest efter är att vara med i OS 2020.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela