sebofsweden

Vägen mot OS

Sydpoolen

Publicerad 2011-04-27 21:20:00 i Allmänt,

Idag har varit en riktigt bra dag. Började med prov i psykologi på morgonen som gick enligt mig förvånansvärt bra. Där efter bar det in till stan där det åts god mat och som krydda på det, mycket sol!

Idag har jag även varit på Sydpoolen med klassen, nja inte riktigt där borta i söder bland all snö, men badhuset är ungefär detsamma! Idag stod det livräddning på schemat. Eftersom vi är ganska många i klassen och man bara skulle arbeta 2&2 så bestämde jag och grabbarna oss för att helt enkelt sticka till äventyrsbadet och leva rövare! Satan va roligt det var, massa plask och massa stänk. Och inte bara det, jag la även märke till att tjejerna i min klass verkligen har grymt bra kroppar! Det syns att dem tränar och det är jag riktigt glad för, säger bara det att tjejerna i min klass behöver inte skämmas på stranden nu i sommar!

Iallafall jag fick livrädda CK och han fick livrädda mig, dock så sjunker jag som en sten och han flyter ganska bra så jag hade det betydligt lättare än vad han hade. När jag skulle "slappna av" och vänta på att CK skulle simma fram till mig, så sjunker jag självklart som en sten till botten och blir sittande där tills han kommer fram. Såg säkert lite lustigt ut!

Idag var en sådan dag då jag verkligen inte kände för att träna. Jag var helt slut i hela kroppen efter dagens aktiviteter och kände bara att, nej jag ska fan inte träna idag. Jag struntar i det! Jag satte mig och kollade lite film och en bit in i filmen fick jag lite panik. Vad höll jag på med? Klart jag ska träna, här ska inte fuskas någonting, absolut ingenting! Så jag bytte om lite snabbt och stack ner till gymmet och oj va glad jag är att jag gjorde det! Fick riktigt bra pump i både axlar och biceps, Även underarmarna fick slita hårt likaså nacken.

När jag var nere på gymmet och vilade mellan mina sett så tog jag mig tiden att kolla runt. Det finns verkligen alla åldrar på gymmet. Det finns tonåringar, gammlingar, medelåldersmänniskor och sen fick jag även se en person jag inte alls trodde jag skulle se där. Den lilla killen som gymmade med sin far. Seriöst, han måste ha varit ungefär 11-12 år. Får eller bör man ens gymma då? Jag vet inte riktigt vad ni tycker, men jag känner att det är lite tidigt. Han och hans pappa hade platserna brevid mig framför spegeln. Lillkillen skulle träna axlar och blev tillsagd att göra axelpress med hantlar, pappan ger honom ett par 4kg hantlar och grabben orkar knappt lyfta dem i biceps, jag menar är inte detta lite tidigt? Okej, jag själv ville börja gymma när jag var i den åldern. Men min kloka mor sa alltid att jag fick vänta tills jag var 16. Det var inte mera med det, min kropp var inte redo. Jag är glad att hon sa så, jag menar jag är ganska nöjd med hur jag ser ut idag och jag trivs på gymmet. Skulle jag börjat för tidigt kanske jag hade tröttnat? Äh det är ju självklart upp till var och en hur tidigt man vill börja gymma, men jag känner personligen att lillgrabben på mitt gym var lite för ung.

Anyway, nu är det dags för lite film innan jag lägger mig. Imorgon taggar vi för basket. Sleep tight!

What a day!

Publicerad 2011-04-26 21:20:00 i Allmänt,

Ja, vilken dag det har varit. Solen har strålat hela dagen och den fick mig att gå upp tidigt, ungefär klockan sju även fast jag inte började fören 10. Tog det lugnt på morgonen, kanske lite för lugnt men jag han med att göra mina tåhävningar. Gjorde 100 stycken utan stopp i trappan och det bränner på ganska rejält och riktigt skönt när man är klar! Iallafall, strax efter nio så var det dags att sticka ner till bussen. Självklart missar jag den och får gå ner till stan, då tar jag LITE för lång tid på mig och missar även bussen ut mot skolan, suck tänkte jag. Träffade Sanna som också hade missat bussen och vi bestämde oss för att vi skulle ses runt halv tolv för att ta nästa buss.
Påvägen hem fick jag en idé, vädret är ju underbart och min cykel står i förrådet. Varför inte cykla ut till skolan? Med den tanken i huvudet så skyndade jag mig hem och packade om min väska. Med super humör hittar jag min cykel, dock helt utan luft i däcken. Bara att ta sig ner till macken och pumpa då tänkte jag. SJÄLVKLART så har min cykel specialventiler och då kan man inte pumpa däcken på vanliga mackar så jag får släpa cykeln till Cykeltjänst istället. Där fixades cykeln iordning och jag var påväg.
Det brände rätt bra i benen, men värst var det i rumpan. Har inte cyklat på ett tag så rumpan var inte van vid sadeln. Iallafall så kom jag ut till skolan och finner att lektionen precis har slutat och det är dags för lunch. Under lunchen får jag reda på att det inte är någon lektion för mig mellan 12.40 och 14.50 för att läraren är hemma och vårdar sjuka barn. Kort och gott, jag hade cyklat till skolan, ätit lunch och skulle nu cykla hem igen.
Haha, jag säger då det, What a day!

24:e april 2011

Publicerad 2011-04-24 21:19:00 i Min träning,

Vilket väder, seriöst det är ju helt sjuk underbart! Vet ni vad det bästa med solen är? Man kan träna och bli brun på samma gång! Sitter och kollar igenom lite utbytesstudenters bloggar, alltså dem som redan är där och jag blir bara mera och mera taggad på att åka själv. Snart så är det dags, jag menar det är bara sommaren sen så (förhoppningsvis) åker jag!

Dagens planer ser ut som så att jag sticker och solar lite med Belle, men innan dess så ska jag ut och springa! Har även planer på att göra om mitt och Filips gymschema. Vi har kört samma nu ett tag så jag känner att nu är det dags att byta!

Något i denna stil kommer det att bli på gymmet.
Måndag: Bieps & Rygg & balans för mig (knän)
Tisdag: Triceps & Bröst
Onsdag: Axlar, grepp, underarmar & Nacke, vill även lägga till Biceps & Rygg här
Torsdag: Vila från gymmet
Fredag: Mage, ländrygg, ben och så lägger vi till Triceps & Bröst
Lördag och söndag är dagar då man går till gymmet om man vill, för min del brukar det bli annat, typ springa eller leka med basketbollen.

Anledningen till att jag vill byta schema är för att vi har kört samma ett tag. Jag vill även lägga till så att vi kör 2 bass biceps, triceps, rygg och bröst är för att jag helt enkelt tycker det blir för klent med bara 1 sådant pass i veckan.

Iallafall, dags att sluta spilla tid! Nu är det dags att sticka iväg och springa en liten runda, får se vart det blir!

Ah juste, glömde nästan. Hon på explorius som är "min" kontaktperson har semester nu över påsk så jag är fortfarande låst hos SCfamiljen. Detta kommer att ändras så fort hon kommer tillbaka från sin semester dvs typ på tisdag. Och sen är jag åter igen ute på marknaden!

Och så börjar vi om igen.

Publicerad 2011-04-23 21:18:00 i Innan USA,

Tidigare skrev jag att jag hade fått en familj, det hade jag och jag kan ärligt säga att jag var riktigt glad över det!

Tyvärr så blev detta ett specialfall om man säger så. Familjen skulle ju till Australien och heal det köret, men efter att jag och pappa tänkt och pratat igenom det så bestämde vi oss för att tacka nej till familjen. Resan skulle kosta yttligare 12-13000kr och eftersom jag inte har fått någon som helst uppfattning om hur familjen är så blev det så. Självklart är jag lite ledsen över detta eftersom det var så att familjen som valde mig bodde i soliga SC precis det som jag hade som förstahandsval. Nåväl, får se vart jag hamnar, känns lite speciellt att faktiskt ha tackat nej till den första familjen som valde mig.Var det dumt? Kommer jag ångra mig? Vart hamnar jag istället? Frågorna är många i och jag hoppas få svar på dem någon gång snart.

THE DAY!

Publicerad 2011-04-18 21:18:00 i Innan USA,

Idag hände det! Vilken helt otrolig dag det har varit. Solen har skinet hela dagen, spelat basket, solat mycket och sen hände något som jag inte alls trodde skulle hända nu. Jag och familjen var nere på vårdcentralen och skulle ta vaccin mot fästingar och sådant skräp. Då berättar pappa att han hade fått ett mejl. Från explorius!

Bifogar det:
Hej Sebastian,
Jag har fått information från USA gällande en potentiell värdfamilj till dig. Denna familj har en semesterresa inbokad till Australien i oktober och man undrar över om du skulle ha möjlighet och vill följa med på denna. Flygbiljetten skulle du själv stå för i detta fall, en kostnad på ca 1800 USD (ca 11000 SEK). Se mail nedan.


 
 
We have a family in South Carolina that is willing to host Sebastian. 
However, they have informed us that they will be traveling to Australia 
in October for a week and a half. They would love to have Sebastian go 
with them. Sebastian would not have to pay for hotel accommodations, he 
would only have to pay for his round trip airfare. Could you speak with 
Sebastian and his family to see if this would be possible? 

Fattar ni!? Jag har blivit vald! Och i South Carolina, precis som jag ville! Jag kan inte förstå det, och att dem ska till Australien i oktober gör det ju inte direkt sämre! Jag är så himla glad och väntar med sådan spänning på att få kontakt med familjen. För det är just det som står på schemat, att jag och min familj får kontakt med varandra. Det blir med mejl, skype, Facebook ( tror det iallafall ) och ja, allt möjligt. Herregud jag är LYCKLIG!!

 Ser ju inte helt fel ut!

April, april

Publicerad 2011-04-01 21:17:00 i Min träning,

Fredag idag då, har varit en bra dag med både jobb, god mat, träning och sen lite spel. Träningen gick super, idag var det axlar, underarmar, grepp och biceps som stod på schemat.  Har funderat lite och jag har kommit fram till att göra om mitt schema lite. Innan har jag tränat. Mån, tis, ons, tors, fre och sön. Nu tänkte jag utöka min träning så att även lördag blir en dag då jag mår riktigt bra.

Så här har jag tänkt att träna, hoppas på att det funkar. Tänkte lägga mera fokus på armar och ben nu under en period. Sen när jag gjort det tänkte jag byta ut dem mot något annat. I det stora hela handlar det om att träna vissa muskelgrupper lite extra under vissa perioder. Vill bara se hur det går, tror nog det kan funka och gör det inte det så är det ju bara att byta. Iallafal såhär kommer mitt schema se ut framöver.

Mån: Bröst & Triceps
Tis: Rygg & Biceps
Ons: Mage, ländrygg & Ben
Tors: Löpträning
Fre: Axlar, nacke, grepp & Biceps
Lör: Triceps & Ben
Sön: Simning eller löpning

Såhär ska det se ut, iallafall för en månad. Sen kanske jag väljer att fokusera mera på rygg och bröst. Det återstår att se. Imorgon är en ny dag och jag ska få sova ut för första gången på en vecka!

Om

Min profilbild

Sebastian

Mitt namn är Sebastian Johansson och är född i Limhamn, Malmö men flyttade upp till Södertälje när jag fyllde fem. 2011-2012 bodde jag i USA som utbytesstudent. Jag har idrottat i hela mitt liv och det är det absolut bästa jag vet. Idag håller jag på och tränar 400 meter sprint. I augusti ska jag tävla i SM, detta är mitt första av många mål, men det som jag strävar mest efter är att vara med i OS 2020.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela