sebofsweden

Vägen mot OS

Inte många dagar kvar nu!

Publicerad 2011-08-31 03:56:03 i Allmänt,

Hejsan igen alla som läser min blogg!

Idag är första gången jag har internet på ja, för länge helt enkelt. Bara så att alla vet, jag lever och jag mår bra! Så, nu har skrivit det också, hah!

Dagen har varit helt okej, alla dagar är super här än så länge. Amerikanare är ju bara för trevliga!

Snacka om att jag ser fram emot helgen, den kommer bli så sjukt bra! Först på fredagen ska jag på en date med en tjej från skolan. Ingen aning om vad vi ska göra, men det kommer väl fram, haha. Hon heter i vilket fall som helst Melinda och är en junior, dvs. hon är ett år yngre än mig. När jag väl vet mer så kommer jag att skriva mera om detta! Kul i vilket fall som helst!

På lördag ska jag TÄVLA för SKOLAN! Förstå, jag Sebastian (Sweden, papa Smurf) Johansson från Sverige ska tävla för Chapman High School, i cross country. Idag fick jag veta något som fick mig att nästan skaka, jag trodde jag skulle tävla mot ungefär 15-50 stycken. Haha, så var inte fallet. Jag ska springa mot ungefär 600 andra!

Så jag + 6 andra från min skola ska tävla för skolan och helt enkelt försöka vinna. Igen aning om vi har någon chans, men jag tänker då inte göra annat än att försöka vinna.

Vi ska springa en sträcka på 3,1 miles (ungefär 5km). Det låter inte så långt, men tro mig. Det är mycket tyngre att springa här pga. luftfuktigheten och värmen. Men, det kommer verkligen bli kul!


Kameran ska med, ska försöka få någon att ta lite bilder! Det vore ju inte så bra om jag sprang omkring med en kamera i handen, då blir det ingen vinst inte! ;)

Internet <3

Publicerad 2011-08-27 18:21:30 i Mitt år i USA 11/12,

24e augusti

Long time no seen och fortfarande inget internet. Jag börjar faktiskt bli riktigt irriterad på det här.

Men nu ska jag inte skriva om hur arg jag är på att vårat internet inte funkar utan jag ska berätta lite om dagens händelser!

Först av allt så flöt skolan på precis som den brukar och ska! Jag fick mitt andra A i kemi och 92 poäng på economics (A =93 så 1 poäng ifrån, jag missade en 3 poängsfråga för att jag helt enkelt läste fel…)

På lunchen satt jag med ett gäng grabbar som jag har umgåtts med ganska mycket nu på sistone. De är precis som jag, med andra ord, vi klickade direkt! Vi snackade i vilket fall som helst om den kommande fredagen, dvs. Nu om två dagar, då är det nämligen GAMEFRIDAY! Chapman har sin första fotballgame på hemma plan och det kommer bli helt galet. Hela skolan ska dit! Jag och grabbarna ska måla våra överkroppar i skolans färger, blå, vit och orange. Vi ska även representera en bokstav i skolans namn. Så jag kanske blir ett C eller kanske ett M, ja ni förstår grejen! Efter detta har vi planer på att spendera natten hos en av grabbarna i gänget, jag ser så fram emot dethär!

Jag hade min första Cross Country träning idag och snacka om tungt! Cross Country är ungefär som friidrott, men detta fokuserar bara på löpningen, de lite längre sträckorna som typ 5km. Riktigt roligt, sjukt tungt och svettigt. Idag hade vi ungefär 40 grader Celsius och helt vindstilla. Det är extremt, bättre kan jag inte beskriva det.  Idag hade vi tryouts där vi helt enkelt skulle springa en viss sträcka på tid. När vi hade sprungit den fick jag reda på att jag var bland ”Top five” och detta betyder helt enkelt att jag är bland de 5 snabbaste. Tro det eller ej, men jag ska tävla nästa lördag för Chapman High School. Tycker det är riktigt roligt att jag redan får börja tävla för skolan!

Efter träningen så tog jag mig hem och gjorde mig redo för kyrkan. Ett gäng polare från skolan skulle plocka upp mig och vi skulle till en kyrka där det enbart är ungdomar. Haha, jag skrattar till och med när jag skriver det här. Det var helt sjukt roligt och inte alls som jag hade förväntat mig! Nästa alla i kyrkan var från Chapman så alla visste vem jag var, men som ni nog förstår så visste jag inte ens hälften av vad alla hette. I vilket fall som helst så gick det här ut på att sjunga, dansa, leka konstiga lekar (jag blev uppdragen till någon sjuk lek där jag skulle samarbeta med en tjej, Jag hade en form av godis tablett fast klistrade på min panna och hon skulle med en vattenpistol skjuta ner den!) lekarna var helt galna och allt dansandet. Jag har nog inte skrattat så mycket sedan jag kom hit till USA och jag har redan planerat att åka dit igen nästa onsdag med samma gäng!

 

Det var nog det mesta som hände idag! Skriver ju i Word så det går ju att ändra.

Vilket fall som helst, tills nästa gång!

Mitt livs första Fortune cookie!
"You miss 100% of the shots you never take"

Ps. Håller just nu på att ladda upp lite filmer som ska in på bloggen!

GAMEDAY!

Publicerad 2011-08-26 03:31:00 i Allmänt,

Det finns inte mycket mera att skriva än att det här var den absolut bästa dagen i mitt amerikanska liv.

Önskar att ni alla kunde varit här, känslan är helt otrolig och går inte att beskriva, inte med ord, inte med bilder, inte ens med film!

http://www.youtube.com/watch?v=BSzWZp1xR3I    <----
Pep Rally!
För er som inte vet vad ett Pep Rally är, så ska jag vara så snäll att förklara för er vad det är!

Pep Rally är något som de amerikanska skolorna har vid speciella sporttillfällen. I det här fallet var det den första am.fotball matchen. Det hela går ut på att skolan samlas, taggar till inför matchen och ja, allt är crazy. Synd att vi inte har något sådant hemma i Sverige. Det svenska skolsystemet borde införa skolidrott, alltså så som man har här så man tävlar för skolan och ja sådana saker. Så sjukt mycket roligare eftersom alla, verkligen ALLA är på matcherna, alla pratar om det och ja.

Sen så kom det ju till själva förberedelsen och matchen. Jag tog några bilder och filmade lite, hoppas att ni får ett hum om hur det var. Det var galet roligt i vilket fall som helst!

Here you go! Och jag vet att jag stavade fel på Toutchdown i slutet, men jag hade redan laddat upp filmen på youtube när jag såg det!

Enjoy, this is Chapman high school, Inman, South Carolina!
http://www.youtube.com/watch?v=bnD6OyGiC_4     <-------

Roligt att ha en dator utan internet <3

Publicerad 2011-08-25 03:23:00 i Allmänt,

Idag har jag ont. Snacka om att mina ben håller på att gå sönder! Och jag älskar det! All denna löpning, det är helt underbart. Det är så galet varmt och det gör så fruktansvärt ont varje steg jag tar, men det är underbart (haha konstig kille?)

Jag har fortfarande inget internet och det känns som om den här bloggen tyvärr blir ganska död eftersom det verkar som om mitt internet funkar lite när det känner för det.

Just nu sitter jag, Lo och Doug i vardagsrummet och bara tar det lugnt. Jag har precis gjort klart mina läxor och pluggat inför provet imorgon. Jag känner mig redo och motiverad för skolan imorgon, imorgon är en stor dag för mig. Imorgon är det ju GAMEDAY! Det blir min första och snacka om att vi kommer ha sjukt kul!

 Vi har typ planerat hela dagen och kvällen! Först blir det skolan, då ska vi ha något som kallas Pep Rally, det är som ett evenemang där hela skolan samlas och taggar inför matchen som kommer spelas senare på kvällen! Alla cheerleaders kommer springa omkring och göra sina grejer, vi kommer lyssna på massa grym musik och ja. Jag tror det kommer vara helt crazy! Kameran ska med både på Pep Rallyt och till matchen så jag ska ta bilder och även filma så ni kan ta del av det hela!

Efter skolan så har jag Cross Country, men vi ha bara ett moment att springa imorgon, dock är det max som gäller.  Vi ska springa 3.1 miles vilket är ungefär 5km. Det låter inte så långt, men det är offroad och med en temperatur på ungefär 40 grader Celsius + den här extremt fuktiga luften som får en att svettas bara genom att titta ut genom ett fönster!

Vi ska även måla oss själva i färgerna orange eller blått, sjunga ramsor och ja, jag säger bara att det här kommer att bli helt galet roligt!

Kvällen slutar hos Jonathan där vi helt enkelt ska sova över!

That’s it for today!

 http://www.youtube.com/watch?v=yZgdP11f1mc  <-----
En lite film om mitt området där jag bor

Ps. Idag har min klass i Sverige gått två dagar. Ni ska veta att jag saknar er och jag hoppas verkligen att ni har det grymt bra! Ta hand om varandra så ses vi snart!

Please stay! 3 Nya inlägg innan detta

Publicerad 2011-08-22 22:45:30 i Mitt år i USA 11/12,

Först av allt så vill jag bara tacka för alla fina kommntarer jag får! Vill även tacka alla som följer min blogg! Statistiken stiger i höjder för varje dag som går och det uppskattas verkligen!

MEN, det finns ett MEN. Mitt internet har varit dött sedan i lördags. Och jag upptäckte precis att jag har fått tillbaka det. Jag har en liten känsla av att det kan vara så att servern jag ansluter till kanske bara är öppen på vardagar. För jag kunde inte logga in varken Lördag eller Söndag.

Så, jag säger såhär. Om jag inte skriver något inlägg på ett par dagar så är det troligtvis för att mitt internet inte funkar. Jag tycker faktiskt det är riktigt roligt att skriva vad som händer här. Så, som sagt, skriver jagi nte på ett par dagar så är det för att internetet har dött.

Tack för er som valde att stanna kvar!


En taggad Sebastian som bloggar på kanten av sin säng. Fotograf: Lo

ps. Jag har en amerikanskflagga också, som ska upp. Den är dock lite för lång så jag måste kapa pinnen, men det blir ett projekt jag får ta itu med efter jag har gjort klart mina läxor! Ciao!

Snakes in the pool!?

Publicerad 2011-08-22 22:36:15 i Mitt år i USA 11/12,

21 augusti

Snacka om att jag bor i vildmarken! Idag när jag vaknade så var ju Doug och Lo borta, dem hade gått till kyrkan utan att väcka mig. Lite tråkigt tycker jag, det verkade som om det hade varit ganska roligt där enligt Lo!

I vilket fall som helst idag fick jag lära mig en sak, en sak som jag inte trodde jag skulle behöva göra!

Eftersom solen sken och jag inte hade mycket annat att göra än att simma i poolen så tänkte jag att jag kunde simma ett par längder i poolen. Så, jag bytte om och gjorde mig redo för att dyka ner i poolen. Jag sprang ner till poolen och tänkte dyka i, precis när jag skulle hoppa ser jag till min förvåning/skräck att det ligger något i poolen! Jag han stanna så pass mycket att jag inte hoppade utan mera föll ner i poolen, gissa vad som ligger där i? En orm på ungefär 2 fot (ungefär 60cm). Jag tog mig snabbt upp ur vattnet och satte mig nere i en solstol intill poolen för att pusta ut.

Rackaren hade helt enkelt fallit ner i poolen under morgonen och inte kunnat ta sig upp. Den kan ju inte ha legat där speciellt länge eftersom den fortfarande var vid livet trots all klorid.


Ingen idé vad det var för en orm..

När jag väl hade pustat ut och samlat mig ser jag något annat i poolen, denna gång var det en spegelbild. Och detta utav en stor fågel, det var något som tydligen kallas ”red talied hawk ” enligt en granne som också hade noterat att den flög över ”mitt” hus. Jag sprang in för att hämta kameran, men när jag kom ut igen så hade örnen flugit iväg. Tråkigt tyckte jag eftersom den var så stor. Det var riktigt coolt när den cirklade runt huset, hade gärna både filmat och tagit kort på den.

Enligt grannen så var den troligtvis ute efter ormen i poolen som den på något vänster hade sett.

Idag åt jag även för första gången på Taco Bell! Det var ju hur gått som helst! Varför har vi inte det hemma i Sverige för? Det kostar ju ingenting och är supergott!

Har även köpt mitt första amerikanska godis.

Så gott! xD

Inga bilder den här gången

Publicerad 2011-08-22 22:23:06 i Mitt år i USA 11/12,

21 augusti 1

Vad finns det att göra på en dator som inte har internet? Inte speciellt mycket, i alla fall inte om du inte har några filmer på den. Det är nu söndag morgon och Doug och Lo stack iväg till kyrkan, utan att väcka mig. Vet inte riktigt varför, men så ligger det till nu i vilket fall som helst.

Ibland får man veta saker som man faktiskt inte vill veta. Doug berättar hela tiden om sina forna utbytesstudenter och hur han hade det i California. Visst det är kul att lyssna på, men när han berättar att han inte visste att han skulle ha mig och Lo i 10 månader, utan han hade planerat att ha oss i två månader så blir man lite orolig. Dougs ekonomi är inte den bästa och jag kan inte förstå att han tar hand om två stycken utbytesstudenter. Vi är inte speciellt billiga i drift, så det kom lite som en chock för honom också att han skulle behålla oss i tio månader och inte två.

Jag har pratat med Mr. Miller (min area representive) och han vet hur läget är, Doug har pratat med honom också. Doug säger att han kan ta hand om oss, men när Doug pratade med mig om detta fick jag känslan av att han kommer ta hand om oss bara för att han måste, inte för att han vill.

Så tro det eller ej, men Mr. Miller har börjat leta nya hem till båda mig och Lo. Vi kommer fortfarande gå kvar i samma skola, men troligtvis så kommer vi inte att bo kvar med Doug.

Så mera än så vet jag inte, mamma & pappa vill ni vara så snälla och inte lägga er inte i med att ringa varken Doug, Mr. Miller, Explorius eller något sådant. Det här vill jag fixa själv och lösa på bästa sätt. Detta är trots allt mitt år.

Ps. Ännu en orsak till att internet är nödvändigt, jag och Mr. Miller hade mejlkontakt och nu blir det hela ju lite svårare eftersom vi inte kan ansluta till något internet här, just nu.

 

Ville bara berätta hur det låg till, men förutom detta så är det grymt här i staterna!

Tillbaka igen

Publicerad 2011-08-20 22:21:00 i Mitt år i USA 11/12,

20 augusti 1

Okej nu sitter jag här utan internet. Försöker att kontakta, men det verkar som om det helt enkelt är fel för alla i huset just nu. Sitter och skriver detta inlägg i WORD och tänkte helt enkelt bara ctrl C & ctrl V alltihopa senare.

Igår, innan vi hämtade upp Tranh på flygplatsen så åkte vi för att titta på Taylors skola. Alla pratar om att skolan är så stor och jag tänkte helt enkelt ”hur stor kan det egentligen vara?” snacka om att jag fick äta upp det. Skolan heter Dorman High School och har lite över 6000 elever! Skolan har mera elever än vad staden där jag bor har invånare. Det är helt galet hur stort det är, jag var klent sagt, chockad. Själva skolområdet är större än Arlanda, min skola skulle få plats i Dormans matsal! Skolan hade så mycket olika fields att jag knappt kunde räkna dem. Det var allt ifrån Am.fotball till baseball, till laccross till track and field. Varje dag så var det 68 bussar som hämtade barn runt om för att ta dem till skolan.

 En sak som var riktigt synd var att jag inte tog med min kamera eftersom jag inte hade någon aning om att vi skulle göra annat än att äta. Skolan skulle även spela sin första Am.fotball game för säsongen och det var fullt. Enligt parkeringsvakterna så var det ungefär 10 000 som hade köpt biljetter för att se matchen. 10 000! Alltså förstå att detta bara är ett High School.

 

Dorman High School fotball field

Först att detta bara är en del utav skolan, allting i bakgrunden tillhör skolan!
Dorman High School är den skolan som är bäst i staterna på Am.Fotball. När du tagit examen från Dorman har du garanterat stipendier för att söka vidare till vilket college i hela USA bara genom fotbollen!

Idag har varit en väldigt lugn dag, det har varit så extremt varmt så jag, Tranh, Taylor och Doug har bara tagit det lugnt vid poolen. Haha, har fått lite färg idag kan jag säga, det märktes direkt när jag kom in och kollade i spegeln! Vi åkte iväg och handlade lite för kvällens BBQ och Taylor övertalade mig till att pröva något som tydligen ska vara väldigt amerikanskt. Det var inget mindre än Cowboy Bill’s och är helt enkelt beef & turkey (ett snack, fast det är kött) och snacka om att det var gott! Kändes som om jag kunde äta hur många som helst av dem. Jag säger såhär, det var den första gången jag åt det, men absolut inte den sista!

USA är väldigt speciellt, allt är stort här och människorna är så extremt lata! Först och främst i varje affärer så finns det färdfordon för de som inte orkar gå. Dem ser ut som små snigelmoppar (rullatorer) och alla åker omkring i dessa. Jag personligen har inte prövat, för även fast jag är i USA och ska uppleva amerikanskasaker så tänker jag inte bli så lat. I vilket fall som helst, vi var inne i någon mataffär som jag faktiskt inte kommer ihåg vad den hette. Men det spelar ingen större roll. Jag, Taylor och Tranh (som för övrigt kallas Lo) gick omkring och kom fram till frysdisken. Och där var den, glassen. Affären sålde 4 liter glass för ungefär 20kr och Ben & Jerry’s kostade 15kr styck, men då var det ”köp två, betala för en”. Så två stora Ben & Jerry’s för 15kr, waho mina syskon hade varit som i himmelen

That's what I'm talking about!

Publicerad 2011-08-19 23:50:16 i Mitt år i USA 11/12,

Sisådär ja! Kom precis hem från en lite springrunda, snacka om varmt. Med en hög luftfuktighet och en värme på 40 grader (104 fahrenheit) kan man faktiskt inte springa så långt. Eller ja, i vilket fall så kunde inte jag göra det idag!

Precis när jag kom innanför dörren så börjar det regna, vilken tur att jag kom innanför dörren innan det började!

Skolan var grym idag, vi Seniors fick gå till salen där alla teaterföreställningar äger rum för att lyssna på regler, höra om college och lite sådant. Rektorn pratade på om alla regler och vad som skulle hände det kommande året och sådana saker. Sen så började hon presentera alla nya lärare och det var här jag började få mina små aningar om vad som skulle hända. Jag hade blivit placerad typ i mitten utav alltihopa och när hon som sagt började presentera alla nya så förstod jag vad som skulle ske. När hon var klar så sa hon:

 "Oh, well I have one more thing to tell you before I give the word to Mr. Cash. We have an exchangestudent here from Sweden. Sebastian would you please stand up?"

Haha så det fick jag göra och jag måste erkänna jag blev ganska generad, men det var även en rolig upplevelse. Nu vet definitivt alla Seniors vem jag är!

Från en sak till en annan.

 

Jag fick mitt första A Idag! A för er som inte vet är översatt till MVG. Jag hade 99/100 på kemiprovet och jag är supernöjd!

Så idag har alltså följande hänt:
-Var ute och sprang för första gången i USA
-Min första regndag i South Carolina
-Mitt första A

Självklart har annat hänt, men detta är vad jag kommer på just nu!
För övrigt kommer jag att åka till GSP (Greenville's airport) och hämta upp Tranh ikväll, exited!

För er som inte vet så är det min blivande värdbror från Vietnamn!

That's it for today, time for some homework!

Hemma igen, har även sätt att filmn inte funkade

Publicerad 2011-08-18 23:04:57 i Mitt år i USA 11/12,

http://www.youtube.com/watch?v=FLiPmmPqnJg

Där har ni en länk som funkar på huset.

I vilket fall som helst så kommer det kanske imorgon upp en film på området där jag bor! :)

Idag var en väldigt bra dag i skolan, visserligen är alla dagar bra, men idag var det helt enkelt extra bra! :)

Började med att försova mig, missade bussen. Men det funkade i vilket fall som helst, jag menar min buss går 06.15 och börjar typ 07.00 och jag försov mig till typ 06.20 så det var inte så speciellt sent.

Doug hade i vilket fall som helst gjort ägg och bacon till oss båda och det var ju hur gått som helst! :D

För övrigt så blev jag idag inbjuden på en AMERICAN DATE nu i helgen utav en tjej som heter Caroline. Tyvärr tackade jag nej eftersom Tranh kommer imorgon (min värdbror från Vietnamn) så jag kände att jag ville spendera lite tid med honom, ja ni förstår! Jag tackade dock för att hon frågade och hon verkade ta det lugnt hon svarade "Okay, well then I gusse I can take you out on a date later!" Och sen finissade hon och gick iväg. Roliga dem där tjejerna, haha.

Blev även inbjuden till att hänga med ett gäng grabbar och spela lite boll, kolla runt i olika malls. Dem ville helt enkelt visa mig Greenville (en storstad som ligger ungefär 6 miles sydvest om Inman). Jag tackade nej till dem här också, men jag ska fixa deras Facebook och deras nummer om det skulle bli ändrade planer! Tranh kanske vill följa med, vad vet jag? Snart så kommer jag i vilket fall som helst att få pröva på tonårslivet här i Inman!


Eftersom man ska köpa sina egna saker för sporterna här i staterna, alltså då menar jag förstås utrustningen (i min skola gäller detta alla sporter utom Am.Fotball). Så ska jag snart köpa min första baseball, baseball glove och baseball bat! Detta för att tydligen så ska det vara väldigt vanligt att grabbarna i mitt umgänge sticker iväg och spelar lite baseball på helgerna!

Waho, det går fort med nya besökare!

Publicerad 2011-08-18 03:09:24 i Mitt år i USA 11/12,

Först och främst vill jag tacka för kommentarerna. Alltid kul att läsa dem! En annan sak som är lite rolig är att nu sen jag gjorde dessa inlägg så har statistiken stigit ganska enormt! Haha även det är roligt! :D

Jag tänkte i vilket fall som helst slänga in en liten film på huset. Jag tog även lite bilder på skolan. Inte mycket, men mera kommer! Vill ju inte springa omkring med en kamera som värsta turisten i skolan! Inte än i alla fall!

Och pappa, Mr. Vietnamn kommer på fredag och börjar skolan på måndag! Ser fram emot att träffa honom!

Skolans logga!

Skolans ingång och namn! (bra där Sebbe..haha)

Något skåp, alltså i dessa står det bland annat om "A-Students" och "Sport Heros"
Detta handlar om skolans "vassaste" elever. Haha, innan jag är färdig här vill jag ha mitt namn
och en text om vad jag gjort i något av dessa skåp!

Sådana här skåp finns lite överallt det är skåp med priser från olika sporter från olika mästerskap. Verkar som om min skola är ganska vass faktiskt ;)


The coolest teacher I've met. Han är min chemestry teacher, ska försöka fixa typ en film eller något från min chemestry, det är bara helt galet med andra ord! 208 är för övrigt klassrummets nummer.http://www.youtube.com/embed/m7_XxDUimnI?hl=sv&fs=1

Här har ni en liten film om hur mitt hus ser ut! tänkte även göra en film där jag visar området och där tänkte jag även redigera lite med musik och så, tänkte inte alls på det till denna film. Och det tar ungefär 20 år att ladda upp ett videoklipp så, haha ja. Blir bättre nästa gång!

Nu är jag i vilket fall som helst tillbaka

Publicerad 2011-08-17 05:03:41 i Mitt år i USA 11/12,

Eftersom mitt bagage inte ville följa med mig så har jag inte haft någon laddare och där med inte kunnat använda datorn.

I vilket fall som helts, jag har skrivit 4 inlägg före det här om hur min tid har varit i USA this far. Så vill ni följa mig och mitt liv här föreslår jag att ni läser dem :)

Dvs de 4 senaste inlägget förutom dethär!

High school is just simply awsome

Publicerad 2011-08-17 05:00:19 i Mitt år i USA 11/12,

Det är verkligen speciellt med high school och det amerikanska folket. Vänligare folk får du leta efter, som jag har skrivit förut. Folk kommer fram till en och börjar prata så glatt och när du väl har pratat med en så springer den personen iväg och presenterar än för denna personens vänner. Förutom att de flesta vill att jag ska översätta "You are very cute" så är det liksom saker de kommer på för stunden och det är ganska roande! Tro det eller ej, men jag har redan börjat tappa vissa svenska ord. Haha, så jag har faktiskt varit tvungen att tänka både en och två gånger innan jag hittade det svenska ordet!Här är mina klasser. Det syns inte alls ser jag nu men det ser i vilket fall ut som följande:

1th peroid: Government/Economics med Mr. Fusaro
2th period: Introduction to Film med Mr. Hollis
3rd period: English 4 med Mrs Hollifield
4th period: Chemistry med Mr.King (den här killen är helt awsome, vi skulle gå igenom säkerheten när man skulle labba. Han hade gjort en låt där han "rappade" in allt vi behövde veta om vad fick fick göra och inte fick!) Haha är inte det awsome?

First day in High School!

Publicerad 2011-08-17 04:47:47 i Allmänt,

Sådär ja, nu har jag avklarat första dagen i High-school, snacka om COOLT! Dagen började med att Douglas & jag åkte till skolan och skrev in mig. Medans vi väntade på att det skulle bli min tur så åkte vi iväg och käkade frukost på Mc'Donalds, yupp, I'm in America. Jag tog samma som Doug eftersom jag inte visste vad som fanns, har ju aldrig ätit frukost på Donken. Det visade sig att det var en hamburgare med ost, ägg, korv och bacon. Inte nog med det, brödet var inte bröd.. Det var två pankakor, haha ni läst rätt pankakor som "bröd" till den här konstiga burgaren.

Efter detta åkte vi helt enkelt tillbaka till skolan och jag fick välja klasser, vilka lektioner jag helt enkelt ville ha. Jag blev faktiskt riktigt nöjd!


En sak som faktiskt är väldigt rolig är att alla redan verkar veta vem jag är, haha efter en dag.. Det är trots allt 1500 elever i den!

"Oh are you the exhangestudent from sweden? Waho your handsom! Dose every swedish guy look like you? Please say something in swedish, like you are cute!" Haha, massa sådana saker och det är superroligt!

Har redan lärt känna väldigt många elever i mina kolika klasser och jag fick faktiskt minf första lunchdejt utav en super trevlig (och snygg, haha) tjej som heter Hannah! Hon är en tjej som jag har i min English class och ja.. Jag trivs med henne och alla andra, men speciellt med henne så ja, det kommer bli bra.

Haha jag fick för övrigt göra en sak som jag inte alls var beredd på. Jag fick nämligen ställa mig framme vid katedern och berätta lite om Sverige. Eftersom detta var i English Class så fick jag även översätta. De sa saker på engelska som jag helt enkelt översatte till svenska! Det var faktiskt riktigt kul, tro det eller ej, men vissa visste inte ens att vi pratar svenska i Sverige, haha!

Jag har fått mycket beröm för min engelska och jag tror det var därför folk inte förstod att vi pratade svenska. Helt enkelt för att jag inte har speciellt svårt att göra mig förstådd med engelskan!

För övrigt så är jag SENIOR! Yay!

Jag åker en gul skolbuss till skolan varje dag (helt awsome!), en sak som är ganska konstigt dock är att killar och tjejer inte får sitta brevid varandra i bussen. Detta för att man inte ska ha sex i bussen (haha, helt sjukt ju..)

Ryktet att amerikanska flickor är fula.. Haha, verkar som om det inte alls stämmer med  tjejerna i min skola.

PS. Jag kommer att ta lite bilder i skolan bara så att ni ser hur den ser ut!

Okej saker går inte alltid så bra

Publicerad 2011-08-14 17:10:00 i Mitt år i USA 11/12,

Jaha, vad hände nu då? Mitt plany bytte terminal utan att jag fick information om det... Jag satt utanför gaten som mitt plan skulle avgå ifrån och stirrade på den där TV:n där det står vilken tid planet skulle avgå. Det stod att det skulle åka till GSP (flygplatsen i Greenvill, South Carolina). När klockan var 30 min efter det att mitt plan skulle lyfta så gick jag fram och frågade varför jag inte ens hade klivit på planet.

"Oh dear, your flight have allready departed. Didn't you got the information that the flight changed Terminal?" Och eftersom jag inte hade fått någon information så sa jag ju som det var och hon bad mig gå till kundtjänsten.

Efter många samtal, både till pappa, till min Area Representive John och även Douglas min värdpappa. Först och främst så fick jag inte tag i Douglas eftersom och detta på grund av att hans mobil var sönder fick jag reda på nu i efterhand. Så jag fick ställa mig i en kö för att försöka boka om mina biljeter eftersom jag hade missat mitt plan. Efter ett tag så berättar kvinnan som skulle boka om mina biljeter att nästa flyg till GSP gick 7am. Dvs runt 16h senare. Och jag berättade att jag inte kunde ta ett sådant sent flyg, jag skulle ju liksom börja skolan den dagen.

I vilket fall som helst så lånade jag deras telefon (eftersom min mobil självklart skulle ladda ut sig, även fast jag hade haft den avstängd) och fick tillslut tag på John och berättade hur allt låg till. Han bad mig kolla om jag kunde ta mig till något annan flygplats i närheten. Detta förmedlade jag till kundtjänsten och hon sa att jag kunde ta mig till Charllei. Det ligger i North Carolina och det är cirka 2 timmars bilresa från vart jag bor nu. Istället för typ 20 minuter som det tar att åka till GSP. I vilket fall som helst så bokade jag biljeterna dit och fick meddelat att Douglas skulle hämta upp mig där.
Mitt flyg, jag säger såhär. Jag höll blicken på den där i 45 minuter

Och ja, väl på flygplatsen i Charllie så hämtade Doug upp mig, men dagen var inte över för det. Det visade sig att mitt bagage inte hade kommit med flyget. Så jag stod där med mitt handbagage och ja, tyckte livet var allt bra konstigt. Men jag var framme och bara det i sig var en lättnad.

Första inlägget i USA!

Publicerad 2011-08-14 16:04:00 i Mitt år i USA 11/12,

Waho då sitter man på flygplatsen, jag har ingen aning om vad klockan är men jag ska snart fråga någon så jag kan ställa om min. Har tyvärr inget internet så jag väljer alltså att skriva det här inlägget på Word för att senare lägga in det när jag kommer fram.

 

Det har verkligen varit en riktigt lång dag, för er hemma i Sverige ser det ut som om klockan är ungefär 19.20, i vilket fall nu när jag skriver det här inlägget!

Min resa började redan klockan 05.10 imorse när pappa kom in och väckte mig, efter lite fix och hela det så bar det av mot Arlanda. Där mötte jag och pappa upp Matilda och hennes familj, för vi skulle åka samma flyg till New York.  Det hela började faktiskt riktigt intressant, så fort vi hade checkat in så skulle gick jag och Matilda till Tax Freen för att ja, köpa lite grejs. När jag ska betala så visar det sig att mitt kort inte funkar.  Haha, orolig som jag var ringde jag pappa och han visste inte heller vad det var för något. Jag var nästan säker på att jag hade pengar på kortet, men tydligen så hade jag inte det! Eller jo! Jag hade 47 kr och det jag skulle köpa kostade 49kr. Det hela löste sig genom att jag helt enkelt fick betala med dollar istället, men det gick ju faktiskt lika bra det! ;)

Sitter här nu som sagt på flygplatsen och resan gick bra, tur att jag och Matilda hade varandra, vi klarade oss nog lite bättre än vad vi skulle gjort om vi åkte ensamma så att säga. Lämnade ju av min resekompanjon för ungefär 20 minuter sedan, hon skulle flyga vidare till Huston, Texas och vi hade inte samma terminal. Riktigt glad att jag åkte med henne, vi har haft riktigt roligt och om man säger såhär.. Är man trött så blir det mesta ganska roligt!  Jag tror att mitt plan går om ungefär 2 timmar så ja, jag får fördriva tiden på bästa möjliga sett.

 

Det regnar tyvärr i här, men jag ska ju flyga två timmar söderut så jag hoppas på bättre väder när jag kommer fram!

För övrigt så är folket här, alla amerikanare helt otroligt generösa och trevliga! Det är verkligen riktigt underhållande att det kommer fram personer här när man väntar på att få gå till Gaten och börjar prata med än för att det syns att jag inte är här ifrån. Haha, är jag  så olik i utseende att folk tydligen ser det direkt? :o

Sista måltiden och packa, packa & packa!

Publicerad 2011-08-13 22:08:51 i Innan USA,

Ja, vad mera kan jag säga? Packar gör jag för fullt, eller nja. Mera sant är väl att jag faktiskt har packat klart större delen utav alltihopa. Nu är det nära, riktigt nära. Alltså imorgon åker jag till USA och i övermorgon så börjar jag skolan. Känns helt sjukt, men nu är det ju bara så nära!

Dagen har gått åt till att bara ta det lugnt hemma med familjen, sagt hejdå till några stycken till, syskonen bland annat! Har även pratat med familjen Malmö och även det känns liksom skönt.

Min sista måltid, eller det är ju faktiskt fel. Jag kommer äta frukost imorgon ju, men sista middagen i alla fall. Jag fick bestämma och önskade mig, hemma rullade stora köttbullar, med hemmagjord potatismos med lingon och brunsås, yummy!

Det är en ganska speciell känsla att packa inför 10 månader.


Jag som trodde att jag skulle klara mig på bara ett handbagage, det var ju väldigt naivt tänkt. Men när man liksom har börjat så blir det "Men den här är så snygg, den måste jag ha med mig och den här & den här etc."

Aja jag börjar känna mig färdig snart så vi får se vad det är jag har glömt. Det blir nog bra i vilket fall som helst!

Morgondagens schema:
Uppstigning 05.15
duscha, käka, fixa sig, bla bla allt sådant!
Lämnar huset 06.10
Uppe vid Arlanda runt 07.15
Checkar in grejerna, träffar Matilda
09.10 lyfter planet mot New York
Framme 11.55 NY-time
Lämnar NY 14.55 och landar i Greenville 16.51

Lång dag, men det löser sig!

Jag kan inte förstå att jag helt plötsligt kan skriva, "Jag åker till USA imorgon"

Publicerad 2011-08-13 08:52:34 i Innan USA,

Det hela gick så fort, från att inte veta någonting till att helt plötsligt stå där med 3 dagar kvar innan jag ska åka. Tre dagar som ni blivit en, för imorgon smäller det, imorgon vid den här tiden är jag på arlanda och väntar på att min flyg ska gå. Spännande? Ja absolut, läskigt? Utan tvekan.

Min skola börjar nu på måndag så blir det inget New York för mig. Organisationen som jag åker med kallas ju Explorius och i priset man betalar så ingår en tre dagars resa till New York med massa andra studenter. Anledningen till att jag missar det är för att det är fullbokat fram till den 23:e augusti med platser som Explorius har tillgång till. Så jag får helt enkelt ta det som det är och åka till Inman, träffa min familj för att dagen efter ta första steget mot och börja High School. Snart blir allt helt plötsligt en verkligethet.


Idet här området ska jag bo, i det andra huset uppe i vänstra hörnet. Poolen är ju inget minus direkt tycker jag!

Igår var en av dem bästa och värsta dagarna i mitt liv. Tillbringades uppe i stockholm, med större gäng vänner. Vi sprang omkring på Grönan och blev helt plötsligt som små 10 åringar igen. Skulle åka allt och det skulle gå fort. Jag kom dit lite senare eftersom jag satt och var stöd och fikade åt en finnemang snubbe, men resten av gänget kom till Grönan när det öppnade, dvs vid 11.00. Massa kramar, massa skratt och alla dessa attraktioner, haha jag är höjdrädd och har svårt för saker som snurrar, så vad gjorde jag igentiligen där? Det bästa var att det inte spelade någon roll. Det bara  blev av och vilket lättnad efteråt. Vi gick även spökhuset, jag har gått spökhuset en gång i mitt liv och det var nere på Lisseberg för några år sedan. Det var bland det hemskaste jag varit med om, haha rädd kille AB. I vilket fall som helst så säger folk att spökhuset på grönan inte är så farligt. Vi gick in, eller förlåt. Vi hade inte ens kommit förbi första svängen när den första "monstret" hoppade ut och skrämmde skiten ur oss! Haha, alltså ja.. Våran tur genom spökhuset skulle ha varit på film, för fy fan va RÄDDA vi var allihopa. Det var galet, roligt och extrem uppskattat!I vilket fall som helst så är det inte bara glada tankar och känslor i det här läget. Jag åker imorgon och det kändes igår att det var en speciell spänning. När vi skulle säga hejdå var det inte långt ifrån att tårarna började rinna. Jag ville inte gråta, men att stå där och krama alla hejdå.. Ja det var underbart och samidigt hemskt. Jag och en viss person har haft våra intriger, men igår när vi väl stod där och kramades ville jag inte släppa, tyvärr var det en buss som väntade så det gick över fortare än jag hade hoppats på.

Även att stå och kramas med en annan person som jag åandra sidan inte har några intriger med, men att viska till henne att hon inte får börja gråta för då kommer även jag göra det.. Samt att vi ses snart igen. Fint, men jobbigt. Att se personer gråta är hemskt, att se personer gråta på grund av mig är ännu värre, igår blev det båda två.

"Kommer sakna dig så otroligt mycket, men oj vad du kommer ha kul! Vi ses snart igen! Lova att höra av dig " Att krama om någon som ska springa till en bil och få höra dessa få ord, himmelskt, bättre kan jag inte beskriva det.

Men det ska inte hängas huvud här. Det ska bli roligt att åka iväg, det ska bli spännande, men jag blev tagen på sängen kan man säga. Visste att det skulle gå fort, men såhär fort hade jag ingen aning om.

Vill i vilket fall som helst tacka allihopa som medverkade igår, ni är för underbara och det vill jag att ni alla ska veta. Även er som jag inte träffade igår är självklart också helt underbara, no doubt!

Kärlek från mig till er! För er som går på Vacksta, säger jag bara såhär. Vi ses på flaket när ni tar studenten, och ojojoj vad vi ska göra södertäljes gator osäkra!

WAAAAY!

Publicerad 2011-08-11 21:00:58 i Innan USA,

SOUTH CAROLINA HERE I COME!

Fick samtalet när jag var i Nykvarn och skulle skjutsa Filip och hans bror till golfen för att snare köra hem

Jag åker alltså den 14:e Augusti, DVS nu på SÖNDAG. haha Panik, bara att börja packa!

Ska be om bilder på huset, det här kommer bli Awsome!

Chapman high school, Inman be ready for me!Skollogga!

Btw mera info kommer så fort jag har samlat mig!

Varför valde jag staterna jag valde?

Publicerad 2011-08-09 11:32:15 i Innan USA,

Postat av: Alma

Kan du inte skriva lite om varför du valt de här delstaterna? :)

Svar: Jo du det ska jag berätta för dig! Nu när jag åker med explorius så valde jag att göra delstatsval och mina såg ut som följande.
1. South Carolina
2. North Carolina
3. Georiga

Anledningen till att jag valde dessa är ganska simpelt, lite långsökt,men simpelt. Först och främst så är det faktiskt South Carolina ute efter, dem andra två valde jag bara för att dem ligger relativit "nära" SC.
Anyway, har någon här sett filmen "Remember the titans"? Det är i vilket fall som helst en am.fotball film som handlar om 2 high school lag som slås ihop. Ett gäng vita och ett gäng svarta, rasismen får dem att hata varandra, men coacherna ser till att lära spelarna att hudfärg inte splar någon roll. Det är personen som gör han eller henne bra, inte hudfärgen. I vilket fall som helst, i filmen finns det en kille som kallas "sunshine" och han valde att spela college fotball i South Carolina och på den vägen är det :)

Men, nu när jag "valde om" pga relaterade borta i USA som visade sig kunde hjälpa mig.

Jag valde nu:
1. South Carolina
2. Washington
3. Georiga
4. North Carolina
5. Calli
6. Florida

Anledningen till dessa val är:
Washington: Underbar natur, det verkar helt otroligt

Georgia: Ligger "nära" south carolina och klimatet verka bra

North Carolina: Även denna ligger "nära" men, blev följde en annan blogg utav en tjej som var där http://annakw.blogg.se/ och då tänkte jag liksom, jah varför inte?

Calli: Först ville jag inte alls hit eftersom jag har hört att utbytesstudenter inte får tävla inom skolidrott. Vi får tydligen träna men inte tävla och det var inte alls ett alternativ som jag tyckte om. Men nu på senare tid har jag pratat med vissa som ska åka dit och det visade sig bara gälla vissa skolor. Såjag hoppas helt enkelt på att komma i en skola där jag får tävla.

Florida: Samma anledning här som i Calli, hört att det även här handlar bara om vissa skolor.

Hoppas svaret var någorlunda förståligt!

lite allt möjligt

Publicerad 2011-08-09 11:14:41 i Allmänt,

I fredags åkte jag ju ner till Malmö för att spendera ett par dagar med min mor och den älskade familjen där nere. Vi hade supertrevligt alla 4 dagar och det blev många skratt. Dock så igår, när jag skulle upp till södertälje igen var det inte lika roligt. Att säga hejdå till familjen där nere och faktiskt förstå att det var sista gången jag träffade dem på över 10 månader var allt annat än roligt.

Vad är det värsta som finns? Att se sin familj gråta när man säger hejdå? Nej, det värsta är att veta att det är pga mig som de är ledsna. Usch, det var jobbigt helt enkelt. Höll tillbaka tårarna, men när jag vl satt på flyget så gick det inte, ett par stycken rann ner över mina kinder, men det kändes ändå okej. Man gråter ju för att man bryr sig, huh? Jag vet att jag kommer att se dem igen, men farväl är faktiskt inte min starka sida, det är bland det jobbigaste som finns.

Nu till något helt annat. Idag ska jag ha mitt eget lilla Trilathon. Simning, cykling och sen löpning.

Hade tänkt att börja med att simma 2 km, snabbt byta om och sätta mig på cykeln. Cykla drygt en mil till spåret och sen springa en mil för att sen cykla hem igen på crika 5 km.

Vet att i vanliga fall så ska ju cyklingen vara längst, me just nu så tyckte jag att det inte spelar någon större roll om löpningen och cykling är ungefär lika långa.

Hur laddar jag för det här då? Jo, massor av vatten och mycket mat. Jag sitter just nu och äter lite extra, har tänkt att sticka iväg om drygt 1 timme. Är faktiskt riktigt taggad på att sticka iväg, det här ska bli kul!


Inte så mycket nytt om USA, men men. Snart så, I can sence it (y)
Juste, borde göra klart filmen till usa.. hm, ja det borde jag. Äh, jag tar det en annan dag! Hur många gånger har jag inte tänkt så? haha..

"I have lost my monkey and my hat today, could this day get any worse?"

Publicerad 2011-08-07 20:38:55 i Innan USA,Haha, idag har jag varit iväg och kollat på Hangover 2. Alltså, dessa två filmer är ju guld värda! Vilken fantasi, vilken genialitet, dem är helt sjukt bra helt enkelt med andra ord!

Lite seg i början, men den blir bättre och bättre ju längre det går. Så för er som inte har sett den, stick iväg och se den!

För övrigt så skickade jag iväg ett mejl igår till Explorius och ställde lite frågor angående olika möjligheter som jag fick igår. Skickade nämligen iväg mejl till två stycken bekanta till mamma. Den ena bor i Florida och den andra bor i Maryland.

Fick svar från båda två samma dag, hon från Florida berättade att hon skulle hjälpa till och kolla runt bland hennes bekanta!

Senare på kvällen ringde killen från Maryland och berättade att han mer än gärna skulle hjälpa till. Han och hans syster hade massor utav vänner som var med i olika organisationer och detta över hela landet. Så han frågade om vart någonstans jag ville åka. Liksom vilken möjlighet! Så jag skickade som sagt iväg ett mejl till explorius om hur detta funkar, om det är för sent eller om det faktiskt kan funka. Hoppas ju på det sistnämnda. Förväntar mig svar på måndag, då är för övrigt dagen som Marylandkillen (haha...) föreslog att han skulle börja leta.

Snart så, snart är det dags. Taggad till tusenFör övrigt så har jag tänkt över lite på vart jag vill . Liksom, om han ändå kan fixa så varför inte liksom tänka så det knakar? Jag gjorde för övrigt en liten lista som jag ska skicka till honom om vart jag vill åka.

1. South Carolina
2. Washington
3. Georgia
4. North Carolina
5. Callifornia
6. Florida
7. Vart som

Liksom, varför inte? Hade ju inte alls tänkt mig att åka till washington, men det är en så enormt vacker delstat. Dessutom, eftersom jag inte alls tänkte mig åka dit så vore det ju extra roligt att komma dit! :)

Yay.....................................................................................

Publicerad 2011-08-06 10:02:26 i Allmänt,

Det är så roligt när det inte händer ett skit angående USA.

Nu har 3 grupper åkt iväg och om 3 dagar åker den fjärde. Känns ju bra att jag inte ens har ett avresedatum.

Det kommer väl, men jag vill inte vänta mera. Jag vill inte åka i September, visst det är kul att umgås med alla här hemma som jag vet att jag kommer sakna, men samtidigt så är det så surt. När jag liksom redan mentalt är i USA, det är inte speciellt roligt att vara "halva jag", rent mentalt och fysiskt så är jag kvar i Sverige, fortfarande på ruta ett. Nej fy är allt jag kan säga.

Grattis till er som åkt, grattis till er som ska åka och hoppas ni har/får det förjävla bra rent ut sagt. Min tur kommer, men hur länge det tar.. Det vet man aldrig.


För övrigt ska dagen spenderas nere på Ribban där det bjuds på bad, sol och mycket folk. USA verkar man ju inte kunna påverka, men brun, det tänker jag då bli i vilket fall som helst!

Nu behöver jag inte vara orolig!

Publicerad 2011-08-01 17:56:25 i Allmänt,

Alltså OH!!!!!!!!! Äntligen! Det är inte sant! Jag har äntligen fixat mitt körkort! Jag har varit så extremt orolig på sista tiden att jag inte skulle hinna att fixa körkortet innan USA, dels för att jag inte skulle få tid eller att jag skulle få ett avresedatum sisådär 5 dagar efter samtalet så att jag inte skulle hinna köra upp!

Nu... Alltså jag kan knappt beskriva känslan, ett sådan börd har äntligen släppt och ja.. Glad beskriver inte min känsla tillräckligt bra.

Kort och gott, nu är jag färdig!

Innan nu på fredag ska jag ha fått hem själva körkortet och det känns så grymt!

WOHO!!!!!!!!!!

Om

Min profilbild

Sebastian

Mitt namn är Sebastian Johansson och är född i Limhamn, Malmö men flyttade upp till Södertälje när jag fyllde fem. 2011-2012 bodde jag i USA som utbytesstudent. Jag har idrottat i hela mitt liv och det är det absolut bästa jag vet. Idag håller jag på och tränar 400 meter sprint. I augusti ska jag tävla i SM, detta är mitt första av många mål, men det som jag strävar mest efter är att vara med i OS 2020.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela