sebofsweden

Vägen mot OS

Vi är på gång, vi är laddade vi är tända

Publicerad 2011-07-31 14:27:07 i Innan USA,

Snart så, snart är det dags! I fredags äkte de första iväg på sitt äventyr! På tisdag åker nästa gäng och snart är det även vi andras tur! Det är nära nu, riktigt, riktigt nära.

Väntar på samtalet där det kanske blir.

"Hejsan Sebastian, du åker den 9:e augusti, dags att börja packa väskan!"

Jag har en känsla av att det kommer att bli med väldigt kort varsel. Har lite saker kvar att fixa här i Sverige, men det kommer att hinnas med även det. VÄNTAR man på något bra väntar man ALLTID för länge.


Snart är det min tur

Oh ja!

Publicerad 2011-07-31 14:12:11 i Min träning,

Detta blir ett inlägg som är lite försenat men det spelar ingen större roll tycker jag. I fredags (29:e) så var det en dag där träningen verkligen stod i fokus. Vet inte om jag skrivit det förut, men jag har på senare tid börjat springa i något som kallas Tvetaspåret. Det är ett elljusspår en bit utanför södertälje i skogen där du kan välja att springa distanserna

1,5km
2,5km
5km
7km
1mil

Det är ungefär 4,5km från mig ut till spåret och dit tar jag mig ut med cykel, dvs att bara det blir ett litet träningspass i sig! I alla fall, jag cyklade ut dit och kände att jag var ganska trött i kroppen, det var någonting som inte riktigt stod rätt till så jag valde att springa 7km. När jag väl sprungit en bit så kände jag att, hallå vad håller jag på med!? Jag är helt slut, och jag har sisådär 3km kvar. Spåren där man springer länkar samman med varandrar på vissa ställen, vilket betyder att du kan, även om du börjat springa på 5 km ta dig vidare på milen, stanna kvar på samma spår, eller springa dem lite kortare sträckorna.

Efter att ha tänkt tanke på att byta spår från 7an till 5an så blev jag nästan lite arg på mig själv, hur kunde jag tänka så? Jag var redan trött och hade "smitit" från milen. Inte fasen skulle jag "smita" ännu mera. Så, med smärta i benen sprang jag vidare och glad var jag väl för det! Envisheten är en utav mina bättre egenskaper ;)

När jag var klar och bestämde mig för att ta mig fick jag tanken att pröva ta mig ner till simhallarna. Det var ju länge sedan jag simmade och jag ville pröva om simkortet fortfarande funkade. Vi fick information att våra kort bara skulle funka 30 minuter före respektive efter våra träningar.

Jag tog mig i alla fall hem, packade väskan med simgrejerna och tog mig ner, till min förtjusning så funkade kortet! Gratis inträde, man tackar. Så då låg jag och plaskade i motionsbasängen i ungefär 1 timme för att sedan helt slutkörd kravla mig hem. Så ja, dagens träning var verkligen helt underbar! Den här sköna tröttheten i kroppen när man verkligen känner att man gjort något bra!

Längtar till USA, ska blir så galet roligt att pröva på träningen där borta på andra sidan! Haha, det är faktiskt det jag ser fram mest emot. All idrott och deras syn på det. Tror nog i vilket fall som helst att det kommer passa mig som handen i handsken!

woooahoo... Strange

Publicerad 2011-07-28 12:02:23 i Innan USA,

Inatt hade jag vad jag kommer ihåg, min första dröm om USA. Och jag säger då det, det var väldigt, väldigt väldigt speciellt.. Det hela började med att jag helt plötsligt stod på en garageuppfart till huset, iklädd i en morgonrock (?) när jag börjar gå mot dörren till huset så ser jag att det börjar röra sig där inne.

När jag väl öppnar dörren så stor där en glad mamma och säger "Welcome home, son". Jag får en stor kram och snart kommer pappa, bror, syster, farmor, mormor,kusiner, släktningar, sysslingar ja ni förstår själva grejen? Alla var verkligen där, men folk verkade inte förstå att jag inte var amerikan. Chocken det fick när jag berättade om att jag kom från Sverige, från en stad nära Stockholm liknade typ.. "Du driver, eller hur?"

Jag hade ju inget bagage med mig och iklädd enbart en morgonrock. Men dagen efter skulle jag till skolan, det var en skola på ungefär 1000 elever och jag fick direkt kontakt med en tjej som hette.. Jag kommer faktiskt inte ihåg, vi gick på alla lektioner tillsammans och helt plötsligt så var jag tillbaka i Sverige. Där pappa sa "Välkommen, hade du roligt i USA?"

Jag hade tydligen bara varit där i typ 1 och en halv dag och det var det 0,o

Hah, det är svårt att förklara med drömmen var skum, men samtidigt så fick jag någon possitiv känsla av det hela. Men jag hoppas ju då att när jag väl åker att jag har mer kläder en en morgonrock och att jag stannar lite längre än en natt x)

The thing is, rise up every time you have been knocked to the floor

Publicerad 2011-07-27 00:42:54 i Allmänt,Att ge upp finns inte i min värld, motgångar sker utav en anledning. Allt sker utav en anledning, ibland är det bara väldigt svårt att se eller förstå varför saker och ting händer.

En två saker har jag lärt mig här i livet som jag försöker leva efter så gott det går.
1: Att ge upp är något som förlorare gör, jag ser inte mig själv som en förlorare.
2: Det finns inget ont som inte kommer med något gott.

I feel it it my fingers, I feelt it my toes.. *in my toes*.. drives license isn't.. that far away as it goes... (bra slut där huh?)

Publicerad 2011-07-22 22:49:08 i Allmänt,

Okej, idag var en dag med spänning, en dag med nervositet, en dag med sol och en dag med lycka! Idag gjorde jag nämligen teoriprovet för körkort B. Har ju faktiskt sett hur kortet blev, att det alltid ska bli att man ser ut som.. ja..

I alla fall, tog mig upp till stockholm för att fotograferas, sitta och vänta och tro det eller ej. Känna händerna skaka av nervositet. Jag brukar inte ha några som helst problem med detta, men idag var nog en grej som var otroligt stor för mig. Körkoretet är stort, detta provet var som en riktigt seger. Med 63 av 65 möjliga rätt är jag nöjd! Och det absolut bästa av allt, nu är det bara ett moment kvar. Ett enda, innan jag får körkortet. Detta ska förberedas med körning imorgon, övermorgon och sen avslutas det med lite körning innan själva uppkörningen som äger rum på måndag. Snacka om att jag är taggad!


Här skrev jag provet, en nervös kille gick in. En överlycklig kille kom ut

Hur firade jag då detta? Jo genom att göra det jag tycker bäst om, träna! Eftersom axeln inte mår bra så stack jag ut och sprang en bit. Eller rättare sagt, jag började med att cykla 5km till ett område vid namn tveta där jag under mina senaste två år har spenderat mycket tid. Både löpandes och skidåkandes. Anyway, 5 km dit så fort jag kommer dit, låser jag cykeln och ger mig ut runt 1 mils spåret, värmen var extrem. Vi hade 28 grader i skuggan med en tung luftfuktighet pga lågt liggande dis.

Efter detta var det bara att cykla hem igen med ett leende större än vanligt. Idag var jag en vinnare, jag tog mig förbi hindret som jag fruktat och firar detta med träning, kan det bli mycket bättre?


En bra dag hjälper en i varje situation

Placeringar hit och placeringar dit

Publicerad 2011-07-21 18:10:55 i Innan USA,

Det är allt folk pratar om i gruppen just nu, detta med full förståelse. Jag menar det är ju faktiskt det vi längtar så efter. Det är ju det där samtalet som man vill ha där det står "Explorius" som kontakt. I sinom tid är allting klart, det är verkligen inte långt nu. Var ju på ambassaden igår. Kan ju inte påstå att det var allt för häftigt. Fick mest vänta för att tillslut ta/ge fingerprints. Hade dock lite för stora händer så fick liksom anstränga mig för dessa små gröna saker. Men tillslut gick ju även det haha.

För många är det placering som är prio ett just nu. Är detta konstigt? Svaret är självklart nej, vissar har väntat längre än andra och då blir det ju i och med detta tvärt om. För min del så ä rinte placering prio ett juts nu. Jag har något som är just nu i min värld mycket större. Nämligen mitt körkort.

Imorgon så smäller det för första gången. Jag har det teoretiska provet klockan 11.20 uppe i stockholm och jag känner mig verkligen redo. Inte för att skryta, men efter hårt slit, envishet och uthållighet så talar 66-70/70 sitt tydliga språk. I synnerhet om detta är resultatet på alla prov jag gör och godkänt ligger vid 52/70.

I och med att det är imorgon jag har det teoretiska så innebär det att det bara är 4 dagar kvar till min uppkörning. Jag kör nämligen upp den 25:e, 4 dagar innan de första sticker iväg. Känns helt okej, när dem planerar sin packning så planerar jag vilken väg jag ska ta. Ska prata ihop mig med ett gäng kompisar och försöka se till att vi sticker iväg på den där roadtrippen, jag menar. Skit i usa, får jag samtalet så tar jag mig väl helt enkelt bara hem. Leva i väntan är ok, men det ska inte få förhindra mig från mera saker än det redan gjort. Det är det helt enkelt inte värt.


Framtida bilen, ja jo, varför inte?

And another step..

Publicerad 2011-07-19 23:08:16 i Innan USA,

Jaha, då var det dags för ambassaden imorgon! Ska ju bli trevligt och roligt. Ett steg närmare USA, vad det nu innebär. Ska iallafall dit med Madde som jag kommer fortsätta spendera dagen, kvällen, natten och även dagen efter tills hon åker hem. Ska bli trevligt!

Verkar ju lite småtöntigt att man inte ens får ha med sig mobil in på ambassaden så ja.. Får se hur vi hittar varandra. Morgondagens planer förmodligen att Luncha lite tsm med Mizgin och sen forstätter vi nog till Grönan, får se. Tar dagen som den kommer helt enkelt.

Imorgon missar jag både teoriplugg och träning, woahh 0,o men det ska nog gå vägen ändå. Funderar på att springa på morgonen innan vi sticker helt enkelt. Vi lämnar huset vid halv 8 så ja, det blir en tidig morgon helt enkelt!

Och btw, alltså herregud.. Mitt kort till Visumet.. Jaja, tur att det inte är allt för många som ska se det, haha går ju seriöst inte att få ett bra sådant kort när man ska se så seriös ut!

Destination sky

Publicerad 2011-07-17 01:15:39 i Allmänt,


Ta mig här ifrån. Låt mig åka, eller förlåt. My bad, låt mig först och främst fixa körkortet sen låt mig lämna Sverige bakom mig.

Även fast det är länge kvar tills jag åker så känns det som om jag är färdig med Sverige för nu. Tankarna är bortom horisonten och jag vet inte riktigt vad som händer. Mina dagar är så enformiga, visserligen är det enbart nu i slutet som det kommer kännas såhär.
Snart är det dags för ambassaden, 3 dagar kvar. 5 dagar kvar till Teori. 8 dagar till uppkörning.

Jag vet precis vad jag ska göra när jag väl fixat mitt körkort. Jag ska fixa mig en bil, låna eller hyra. Sen drar jag iväg. Ner mot söder, kanske över till Danmark? Tar jag kanske med mig några på vägen? Det återstår att se, bara jag lämnar livet här uppe i Södertälje för en stund.

Att bara få köra, se landskapen susa förbi, husen, hög musik i högtalarna. Stanna precis vart jag nu känner för. Det är friheten jag vill känna nu, snart så kommer det att kunna bli verklighet. Det är bara slutspurten nu.

Håll ut Sebastian, var stark, ha tålamod och ta varje situation/motgång med ett leende.

Long time no seen!

Publicerad 2011-07-15 19:13:47 i Allmänt,

Hejsan, det är jag. Ni vet han den där som inte är speciellt bra på att uppdatera för att det just nu inte händer sådär överdrivet mycket med USA. Men idag kände jag att det är dags att skriva lite, det blir liksom en stund för mig att koppla av och bara låta fingrarna flyga över tangentbordet.

Vardagarna rusar ju förbi i rusande fart och så gör även helgerna, jag menar just nu vet jag knappt vilken dag det är. Och spelar det någon roll? Nej, för det är lite det som är grejen med sommarlovet, att man bara ska kunna koppla av och inte bry sig.

Kopplar jag av? Nej inte direkt, haha. Jag stressar sönder varje dag med att plugga teori, träna, var med mina extremt bra vänner, sover lite och sen dagen efter är det samma sak igen. Skulle jag då byta ut så som jag har det nu? Aldrig, det är så skönt när man väl träffar dessa olika kompisgäng och all spänning i kroppen bara släpper. Just nu är våran älskade Vagman här uppe, han flyttade ner till GbG nu i början av sommaren och bestämde sig ( eller om det var någon annan som tvingande honom, vad vet jag?) att köra upp med bilen för att hänga lite med oss! Snacka om att det är grymt kul att träffa honom igen, han och jag är typ "-" så tighta!

Snart är det dags. Snart smäller det och jag kan förhoppningsvis då bara lägga ifrån mig teoriböckerna och inte behöva sitta och göra olika teoriprov 3 timmar om dagen, varje dag vecka efter vecka. För idag, är det inte vilken dag som helst. Idag är det nämligen 2 veckor kvar till första avresan mot USA. Den gruppen som åker är säkert sjukt taggade och jag både önskar att det var jag som skulle åka, men är även glad att det inte riktigt är min tur än.

Förutom 2 veckor tills dess är det 5 dagar tills det blir till att besäla amabassaden och fixa visumet, 1 vecka till teoriprov och 10 dagar till uppkörning. Det är stort för mig och jag ser framemot det varje sekund på dagen! Kommer bli så skönt när det väl är klart, jag har inga som helst planer på att misslyckas. Det finns inte i min värld helt enkelt. Och tur är väl det, med tanke på att jag inte hinner fixa körkortet senare än det här.

Nu blir det i alla fall att hoppa in i duschen och åer igen slå på stress motorn för att ta mig iväg till Ellen för att spendera kvällen med henne och massa annat trevligt folk.

Ps. USA får vänta nu, jag köpte ett nytt månadskort idag och vill ju kunna träna på det så länge som möjligt. annars vore det ju "synd" ;)

19 dagar tills de första drar mot sina äventyr

Publicerad 2011-07-10 22:06:38 i Allmänt,

Sitter här vid datorn och funderar på vad jag ska göra. Teori har jag redan pluggat, har redan kollat USA, druckit massa vatten och blivit av med bakiskänslan. Gårdagen spenderades ute på krogen med dem bästa. Hur kul som helst, sjuka grejer hände, dansade tills svetten letade sig genom våra kläder och då dansade vi bara ännu mera. Kvällen var precis som den skulle vara, perfekt helt enkelt.

USA spöade Brasilien idag i damVM. Kul med tanke på att USA kvitterade med 1 min och 27 sekunder kvar i förlängnigen och sen vänder och vinner. Glädjen var stor, snart så. Snart åker även jag.

Anyway, kvällen kommer spenderas med en utav de bästa Am.Fotball filmerna som skapats nämligen
The Blind Side. Saknar idrotten något enormt och vill verkligen spela. Ursäkta mitt kommande språk. Jävla, helvetes, snorunge som jag bara bode ha mosat när jag hade chansen. OKEJ om man blir skadad utav en motspelare, men om det handlar om ens egna spelare. Som gör det på en träninig, för att han inte vet hur han ska springa.. Alltså nä, så ska det bara inte vara.

Jag undrar hur mitt liv hade sett ut om jag helt enkelt hade hoppat över träningen som jag än idag vet att jag tänkte göra. Den 5:e december 2010. Vi kommer tillbaka från ett fotbolls läger som varade över helgen, galet roligt och det verkligen kändes att det var påväg att bli något bra. Våra coacher säger att träningen är frivillig eftersom vi hade tränat hela helgen. Jag var ganska trött eftersom det hade blivit lite sömn och mycket träning, kroppen var helt enkelt trött och sliten. Jag överväger om jag ska träna eller inte, efter lite tänkande så blev det. "Äh, klart jag ska träna! Jag älskar ju det, vila kan jag göra senare."
Jo tack, jag vilade i 6 månader. Och fick även besked från läkaren att jag inte fick spela mera Am.Fotball.

"Får du en smäll till på samma knä, måste vi troligtvis steloperera ditt knä och då kommer du aldrig mera att kunna idrotta"

Den dagen förändrade mitt liv, om det var till det bättre eller inte kan jag inte svara på. Just nu känns det som om det var helt fel, jag kan inte utöva idrotten jag älskar så djupt. I USA kommer jag att få sitta på läktaren och heja på skolan och grabbarna i laget.. Istället för att jag själv springer omkring där ute och får känna på känslan att flera hundra, kanske upp emot tusen personer har ögonen på mig och ser varje rörelse jag gör med bollen. Vrålar när jag gör något bra, blir förkrossade när jag gör något dåligt.. Ja, känslorna är många.

Det är lätt att vara efterklok, men just nu känns det som om jag aldrig skulle tränat den där söndagen den 5:e December 2010.

Haha, typ halva min ansökan är om hur mycket jag älskar att spela am.fotball och hur stolta jag ska göra mina värdföräldrar.

I alla fall, Over and out. Och ha en trevlig kväll!

http://www.youtube.com/watch?v=dJ3kwMq18-8

Imorgon ska det sliras!

Publicerad 2011-07-06 22:55:42 i Allmänt,

Jag som texten lyder, imorgon är det dags för mig att köra omkring på halkbanan i Tullinge. Det är det sista momentet innan uppkörningen och teorin. Det ska bli galet roligt och jag är taggad som bara den!

Känner även att det är lite roligt att det händer något. Pfffft, med USA händer det ju inte speciellt mycket så ja.. Då blir det kul att det är andra stora grejer på G. Jag menar körkort, vilken frihet! Dock synd att jag inte kommer få använda mig utav det i USA, det blir liksom att jag fixar körkort. Sticker iväg med mina polare på någon mindre roadtrip (eftersom det är svårt att planera angående USA, blä.) sen så när det väl händer att jag åker iväg så får körkortet stanna hemma. Hm, jaja där ligger det bra tills jag kommer hem. En sak är då säker, när jag väl kommer hem ska det köras så mycket bil, det ska meckas så mycket och ja, det kommer bli prima med andra ord.

Kvällen spenderas hos Felica i sällskap med Emma. Supermysigt, med kvällsdopp (vattnet var ju så sjukt kallt att jag nästan frös brallorna av mig, men ja.. Vad gör man inte när grupptrycket faller på?), film, sova länge och sen dagen efter sola och bada igen följt av träning!

Det var ju lite speciellt idag, jag räknade ut till min stora förvåning att jag inte hade ätit NÅGONTING på 21 timmar när jag satt på bussen mot gymmet, hur skulle detta gå? Jag hade ju ben, mage och axlar på schemat. Och det är det absolut tyngsta passen, enligt mig dåra. Det gick trots mina värdelösa förberedelser med lite sömn och ingen mat, riktigt bra. Ben är ju helt klart det roligaste att träna på ett gym!

Väntar med spänning på måndag då madde, ska hjälpa mig fixa ner PS på min nya dator. Oh, när jag skriver om det kom jag att tänka på en sak, jag bör även föra över mina filmer, bilder och allt sådant till den här datorn så jag kan börja med filmn till värdfamiljen. Vore ju bra om den kunde bli klar innan man åkte så att säga!

Juste ja, måste ju köpa presenter också. Gah, nu blev det mycket att tänka på, vad ska man köpa förutom det givna som godis? Jaja, det blir till en annan gång.

Ha en fortsatt trevlig dag,kväll, morgon, eftermiddag, natt eller när ni nu läser detta!

Min nya älskling! Ett steg närmare!

Publicerad 2011-07-05 14:07:49 i Innan USA,Dags för mitt första inlägg på älsklingen som ska med till USA, känns ju galet bra!

Sisdär nu har min dator kommit till sitt "nya", men dock permanenta hem! Den lyser lite häftigt blått, tycker jag är mycket underhållande :D. Nu är det ett steg närmare, nu är det ju liksom visum nästa och sen är det inte långt kvar! Blandade känslor! Men ack så jag taggar! Tycker dock att vädret borde bli lite bättre. Det är ju nästan så att jag tappat all färg! :o

En annan grej, skulle klippa mig idag, men eftersom dator kom så blev det lite mera.. "Äh, jag tar det imorgon istället" Så har jag typ tänk sedan vi slutade skolan den 10:e, men imorgon ska det fasen bli av!

Idag är det för övrigt bara 20 dagar kvar innan jag ska köra upp! 17 dagar kvar tills jag har mitt teoriprov, det är nog dags att börja lägga lite mera energi på teorin. Det vore ju surt om man klarade den ena men inte den andra. Äh, så ska det inte tänkas, vill man så kan man!

Tillbaka där jag började efter en grym helg!

Publicerad 2011-07-03 21:57:13 i Innan USA,

Sitter framför datorn och är först och främst glad att internet är tillbaka! Innan jag åkte söder i landet för att träffa alla roliga GbG:are och annat som också är Utbytisar så var mitt internet nerstängt i 3 dagar och det var ju lagom jobbigt. Liksom vad gör man på en dator som inte har internet? Eftersom jag inte har några spel kvar så kan jag kort och gott säga att jag inte tyckte det var speciellt roligt att sitta vid datorn.

I alla fall, helgen spenderades hos Madde, vi får senare vidare till GBG och träffade som tidigare skrivet ett stort gäng utbytesstudenter. Vi blev väl sisådär 12 stycken som käkade, sprang omkring och var helt exalterade över allt som fanns, snackade om USA, ja kort och gott, vi hade det riktigt trevligt med andra ord!

Nu när jag försöker ladda upp bilder så verkar det som om det inte går 0,o. ERROR står det stort över alltihopa, och det är ju ett tecken på att något är fel.. :o

Jaja, jag lägger upp bilder senare när det funkar så att säga, ska försöka göra det idag eller imorgon då!

För övrigt är det en stor dag imorgon! 4th of July!

Jag är även en stolt ägare utav 6 stycken nya tröjor som inhandlades under helgen! :D

Om

Min profilbild

Sebastian

Mitt namn är Sebastian Johansson och är född i Limhamn, Malmö men flyttade upp till Södertälje när jag fyllde fem. 2011-2012 bodde jag i USA som utbytesstudent. Jag har idrottat i hela mitt liv och det är det absolut bästa jag vet. Idag håller jag på och tränar 400 meter sprint. I augusti ska jag tävla i SM, detta är mitt första av många mål, men det som jag strävar mest efter är att vara med i OS 2020.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela