sebofsweden

Vägen mot OS

30:e Mars 2011

Publicerad 2011-03-30 21:15:00 i Allmänt,

Är dålig på att uppdatera, tänkte göra det igår, men det kom förhinder. Och sen blev det så sent så att jag helt enkelt inte orakade.  Jaja, slut snackat om det.

I måndags så var då min första dag på jobbet. Jag har praktik i två veckor nere i Malmö på min broders skola. Jag står i köket. Nu är det ju onsdag så jag har varit där i tre dagar. Trevlig personal och jag har faktiskt ganska kul där, finns en snubbe som heter Magnus och han är en riktigt lirare. Skrattar mycket och jag har alltid någon att prata med.

I måndags var det även så att jag skulle ha mitt modelljobb. Jag skulle vara med i en reklamfilm för något som kallas IKANO- huset och det ligger i Linköping, det är som ett stort köpcenter. Jag hade en roll där jag skulle spela en tonåring som stod vi en busskur och berättade för en stressad kvinna att hon borde åkt just till IKANO-huset istället eftersom att dem hade så många butiker och så bra öppettider. Tjejen jag spelade mot hette Annie som bodde här nere i Malmö och var 21. Hon var super trevlig och vi hade jätteroligt under inspelningen. Vi stod och fröspå rätt bra framåt kvällen när solen började gå ner och det var riktigt kallt. En mycket trevlig tjej som jag hoppas att jag träffar igen någon gång och absolut att jag får spela mot henne igen, det var som sagt riktigt roligt!

Idag var det då onsdag och hela dagen har jag diskat, diskat och sen så har jag diskat ännu mera. Usch vad jag är trött på det. Men jag skrev det i min rapport till Marika. Hoppas hon säger att min praktik inte går ut på att diska utan på att laga mat. Då kan jag iallafall berätta det för dem med gott samvete.

Nu blir det till att plugga lite för att senare umgås lite med min bror framför tv:n. Tror nog vi ska ta och blåsa huvudet av några Zombies. Imorgon blir det dock att träna. Gymkortet ska vi försöka fixa så snart som möjligt!
Ikano huset --->

24:e Mars 2011

Publicerad 2011-03-24 21:14:00 i Innan USA,

Idag tänkte jag bara göra en liten uppdatering, ska nämligen börja redigera lite i mitt projektarbete. Kulkul!
Den här veckan har varit tung, riktigt tung, prov på måndag, tisdag och idag. Imorong slutar vi dock 10, kunde inte varit mera passande. Det har ävenvarit stressigt med andra saker, bland annat plugg och träning. Gymmet med Filip och comp går helt galant och jag är så himla nöjd att jag började träna i Nykvarn, hell yeha för det säger jag bara! Kom precis hem från skolan efter att ha stannat kvar med CK och spelat basket samt gymmat. Fick sällskap utav bland annat Emelie, Malin, Rebecka och Jennifer ( eller så var det Jossefin ) roligt att träffa dem och tungt att träna, men det är ju så det ska vara. Tunga vikter = roliga pass!

Angående USA så gjorde jag i lördags något som kallas SLEP test, vet inte riktigt vad det står för men det var iallafall ett test som skulle kolla min engelska. Var först en hörförståelse och sen en läsförståelse. Mycket enkelt och jag blir förvånad om jag inte prickar fullpott på provet. Det var tydligen så enkelt att ingen svensk elev någonsin hade misslyckats, så jag kände mig ganska lugn. Är ju inte direkt den dummaste svensken som ska till USA.

Måste bara berätta en lite rolig sak. I skolan så har vi en plansch där det står typ "ligga schysst, vad är det?" Och det är något ställe där man kan skicka in ett bidrag på vad man tycker är just ligga schysst. Kan vara vad som helst, en film, foto, ljud, teckningar. Ja precis vad som helst. Idag frågade två stycken tjejer i 3an om jag ville vara med i deras film till just detta projekt. Vinnaren får 10 000kr. Vi splittar vinsten mellan oss alla. Vore ju inte helt fel med pengar, eller hur? Jag kommer berätta mera om just denna film när det blir mera aktuellt!

Som rubriken löd så blir det bara ett litet inlägg. Ska nu fixa lite med projektarbetet samt att kolla lite film, är ju kille, kan göra flera saker sammtidigt! Eller hur var det nu igen..? ;)

15:e Mars 2011

Publicerad 2011-03-15 21:13:00 i Allmänt,

Först innan jag berättar varför rubriken tänkte jag skriva lite om min dag. Hade dansredovisning, där jag skulle hålla ett motionsgympapass för klassen. Var extremt nervös med tanke på att jag började sent och att jag ÖSTE igenom pass efter pass för att komma ihåg vad jag skulle göra i varje låt. Iallafall, det gick riktigt bra, hade skitkul och med ett leende på läpparna lämnade jag idrottshallen med CK, vi båda hade fått betyget MVG på våra olika danser. Snacka om att jag är stolt!

Vid tolv åkte jag från skolan för att ta mig upp till Stockholm för anställningsintervjun för ProVoice. Kom dit ganska tidigt och ja, allt kändes lite konstigt. Menar jag har ju inte varit på någon sådanhär intervju förut. Det hela gick till som så att jag och de andra som var där skulle fylla i lite papper om varför vi skulle ha jobbet, vilka "fördelar" vi skulle ha ect. Där efter visades vi runt och fick gå in på solo intervjuer. Gick bara bra, tror inte jag kunde gjort det bättre. Therese som hon hette, var riktigt trevlig och lät riktigt possitiv och sa efter vi hade avslutat vårat samtal. "Hoppas vi ses snart igen", det tycker jag låter som ett ganska bra avslut på en anställningsintervju.

Vädret har varit så underbart och skönt. SOL, snacka om att jag har saknat dig. Hoppas du stannar länge nu, för jag vill inte att det ska bli regn och rusk. Alla mår så mycket bättre utav solen, alla blir så glada och trevliga och det hoppas jag på att folk ska vara. Så kort sammanfattat, STANNA SOL!

Nu till rubriken. Fy fasen säger jag bara, en polare i klassen visade precis mig den här låten. Alltså jag blir helt tårögd. Han sjunger om hans flickvän som har blivit handikappad och om hur mycket hon betyder för honom. Alltså, kolla på videon och lyssna till texten. Jag kan knappt hålla tillbaka tårarna för att det är så vackert, blir helt rörd!
http://www.youtube.com/watch?v=nQY4dIxY1H4&feature=related Chris Medina - What are words

Göteborg <3

Publicerad 2011-03-14 21:12:00 i Allmänt,

Hejsan allihopa!
Kom hem från en bra dag i skolan, en sjukt bra dag på gymmet med Pectoralis major ( stora bröstmuskeln ) och triceps brachii ( trehövdade armmuskeln ) på träningsschemat. Har blivit klenar i bland annat bänk, just nu tränar jag på 75kg, har varit högre. Men det kommer, jag känner det på mig! Tur att jag har Filip som är där, satan va bra det känns att träna med honom, han är lite starkare i allting så jag har alltid någon att jaga och han i sin tur har alltid någon att springa ifrån!

För ett par dagar sedan hade jag den absolut skummaste dagen på länge. I skolan fick jag två stycken samtal. Båda nummrena var annonyma så jag svarade lite osäkert på båda två. Den första som ringde var min modell agentur Suzzie. Hon berättade glatt att det var en kund som hade blivit intresserad att ha mig som modell, jag blev helt paff. Jag hade nästan glömt bort att jag faktiskt låg ute bland modellerna, men ack så glad jag blev! Mindre än en timme senare så ringer nästa person och det visar sig vara Therese, personen som kontaktar oss som har skickat in CV:n och ansökt om jobb på något som kallas Proviance och där jobbar man som telefonförsäljare. Jag var så otroligt glad när jag fick höra det, jag hade bara skickat i mitt CV två dagar tidigare och sen så ringde Therese och berättade att dem var jätte intresserade och ville att jag skulle komma på en anställningsintervju tisdagen den 15 (imorgon!).

Jag har sökt jobb ständigt och precis överallt sedan i början av november förra året så jag blev så extremt glad att jag ska få gå på en anställningsintervju. Jag har inga problem med att prata så jag tror det kommer gå helt gallant och jag hoppas verkligen att jag får jobbet. Det skulle sitta så bra nu, även fast jag har mycket i skolan.

Men men, tillbaka till min knäppa dag. När jag sen med förmodligen det bredaste smilett jag någonsin haft gick in och satte mig på Nykvarnsbussen för att träna ringer yttligare en person med okänt nummer. Jag svarade med ett glatt "Hej!" och då visade det sig att det var någon person från Göteborg som pratade på med en så underbar dialekt och energi att det var omöjligt att inte bara hänga på och skratta med honom. Han var kanske i 40 års åldern och började prata lite om hur jag mådde, hur vädret var, vad jag gjorde ect. Bara sådana saker och sen så ställde han en fråga som jag så väl kommer ihåg, även fast det var några dagar sedan nu. "Men du Södertäljebooo, nu undrar väääl du varför VI från fina Göteborg rigner dig?" självklart svarade jag med ett skratt "ja, det gör jag verkligen, har verkligen inte en susning om varför ni ringer" då svarade han: "Det är nämligen shär att vi undrar om det är du som håller i elräkningarna i huset? Inte det? Nehepp, det lät som det. Jaja, men du får ha en fruuuktansvärt bra dag och verkligen se till att jobba steeenhårt på gymmet nu så hoppas jag att vi hörs någon annan gång"
Efter detta så la vi på och jag visste inte riktigt vad jag skulle göra, vilken otroligt trevlig man! haha, vilken dag säger jag bara.


Tillbaka till idag. Har precis dansat färdigt sista gången för idag, har redovisning imorgon och det kommer att gå bra känner jag. Jag är taggad! Nu är det dags att sova så att mina utpumpade Pectoralis major kan få vila lite, har nämligen armhävningar i ett utav passen. Snacka om jobbigt! Ha det bra så skriver jag mera imorgon hur det gick med jobbet!

Nr 50! 8:e Mars 2011

Publicerad 2011-03-08 21:11:00 i Min träning,

Hallå!
Kom precis hem från min andra dag på gymmet, gymmey i Nykvarn då. Jag har börjat gymma där med min käre klasskamrat Filip. Vi gymmar även med Minnet, Micke och för er som känner honom, tro det eller ej men Poltén är även där och förgyllar våran träning med skratt. Idag stod det biceps och rygg på schemat. Tycker det är kul eftersom det är muskler som syns om man säger så, började med Chins. Puhh, snacka om jobbigt, men det gick ändå riktigt bra. Fick minimum 10 stycken rep i varje set i 4 set så jag är nöjd, det är trotts allt bara början där. Vi lekte vidare på latsdragen och till slut blev det stångrodd. Stångrodd hade jag aldrig kört förut så det var något nytt, jag har alltid bara kört hantelrodd. Iallafall, grabbarna som jag gymmar med nu brukar ha något som kallas "FitnesFive" lite då och då och det är en tävling där man tränar i speciella grenar mot varandra. Har aldrig tävlat i det förut så tycker det ska bli riktigt roligt att pröva! Nästa gång äger rum på påsklovet, snacka om tagga! Tävlingen går ut på att du har 75 sekunder på dig att göra så många som möjligt utav den utvalda grenen som är. Chins, dips, bänkpress (din egen kroppsvikt) Biceps curl (50% av din egen kroppsvikt), knäböj (150%) utav din egen kroppsvikt. Tror mitt bästa resultat blir i dips, det är där jag är som bäst.

För övrigt flyter livet på som det ska, fick ett mejl härom dagen att jag ska upp till Stockholm och göra ett Engelskaprov inför resan (igen?). Klockan 11 den 17 mars så är det bara för mig att ta ledigt från skolan och ta mig upp dit.

Har jag berättat om mitt projektarbete förreseten? Jag tar det lite snabbt i vilket fall som helst.
På våran skola har vi något som kallas just projektarbete. Det får man i tvåan och du ska under ett år välja, göra och sen redovisa ett projekt i trena inför den tidens 2:or. Blev kanske lite krångligt, men jag hoppas att ni förstår lite iallafall. Mtt projekt går ut på att jag ska träna inför att ta mig in i min skola i USA's skollag i basket. Amerikansk fotboll är hur roligt som helst, men jag måste tänka på riskerna med den sporten. Förstå om jag skulle göra som mitt ex gjorde, slita av sig korsbandet under utbytesåret och få gå på kryckor resten av tiden. Njaa, skulle inte tro det. Så därför väljer jag att försöka med en sport som jag har hållit på med, tycker är riktigt rolig och även lite högre tempo. Min träning går ut på att försöka stärka mina "basketmuskler" och även öva på att skjuta bättre, dribbla snabbare och mera kontrollerat och lite annat. Det kommer bli helt toppen tror jag!

Nu är det dags för mig att kolla igenom en läxa jag har tills imorgon, ska ha just ett engelska speach inför klassen. Det kommer att gå bra, jag känner det!

Om

Min profilbild

Sebastian

Mitt namn är Sebastian Johansson och är född i Limhamn, Malmö men flyttade upp till Södertälje när jag fyllde fem. 2011-2012 bodde jag i USA som utbytesstudent. Jag har idrottat i hela mitt liv och det är det absolut bästa jag vet. Idag håller jag på och tränar 400 meter sprint. I augusti ska jag tävla i SM, detta är mitt första av många mål, men det som jag strävar mest efter är att vara med i OS 2020.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela