sebofsweden

Vägen mot OS

Bada och körtkort!

Publicerad 2011-06-29 10:27:23 i Allmänt,

Yippi! Nu ska jag snart iväg och bada med några utav de bästa! Vi sticker upp till stockholm och ska spendera hela dagen där. Erikdalsbadet, you better watch out! Ska bli riktigt roligt och jag har gjort min egen kycklingsallad med lite allt möjligt smått och gott i sig! Ska sticka om sisådär 5 min, tar med mig min lilla kamera, min system är för stor och klumpig och jag har en känsla att jag kommer råka tappa den i vattnet om jag tar med mig den.. Så, det får helt enkelt bli min lilla rosa skönhet!

Körkortet börjar närma sig! Nu har jag ring, klagat, argumenterat (stavning?) och allt möjligt i flera dagar! Har gått upp klockan 07.55 varje morgon och ringt till vägverket för att boka tid till uppkörning och teoriprov! Och nu har jag fått det, den 22:a Juli klockan 11.20 har jag teori. Den 25:e Juli klockan 15.35 har jag uppkörning, och bättre upp! Den är i södertälje! Nu känns det riktigt bra!

Bilder från dagen kommer om jag hinner ta några dvs ;)

Ber om ursäkt

Publicerad 2011-06-22 22:07:58 i Allmänt,

Usch, snacka om att det är kass uppdatering här på bloggen. Ekoo, ekoooo... Ekooo....  Men det har sina anledningar. För er som inte vet så håller jag på att fixa körkort, jag har ett intensivpaket och jag har kört varje dag nu i snart två veckor (ganska intensivt tycker jag!). Jag har fortfarande mina teorilektioner kvar, men efter idag tyckte min lärare att jag var redo för uppkörning. Great! Tänkte jag dåra och efter lektionen gick jag och kollade med tider och sådant. Man kan ju inte säga annat än att jag blev grymt besviken...

JAG ställer er frågan, vad är poängen med en intensivkurs?
Är det:

A) meningen att man ska kunna göra något snabbt och smidigt? 

B) så att man ska lägga flera tusenlappar på körning för att sen vänta och sen vänta lite till för att sen göra sista provet?

Jag hoppas de flesta av er tänkte på svar A,  det var i alla fall vad jag tänkte. Anyway, jag frågade vilka tider som fanns och bad dem ringa upp och kolla nu medans jag satt där. Svaret blev att det var klart dem skulle ringa, och det gjorde dem. Kom ihåg att jag har 2 lektioner kvar, en i morgon och en på fredag. Svaret blev att den tidigaste uppkörningen jag kunde boka var den 10:e AUGUSTI! Wait a minute, idag är det den 22:a JUNI och jag har min sista körning den 24:e JUNI. Känns det inte som om uppkörningen borde komma slutet av JUNI eller början av JULI!?

Efter en snabb räkning i huvudet räknade jag ut att det är.. sisådär 49 dagar kvar från idag, dvs 47 dagar mellan min sista körlektion och uppkörningen.. GAH, HUR i helvete (ursäkta) går det till!? Redan första dagen pratade jag om att jag ville boka uppkörning så att det fanns platser, men körskolan ville att jag skulle köra lite först och så skulle de bedömma mig om det var läge eller ej. Och nu sitter jag här i skiten, uppkörning om nästan 50 dagar och vem vet, jag kanske hinner åka till USA innan dess? Har jag då kastat bort mer än 10.000kr för ingenting? Oh jo vänta, jag fick teori, risk 1:an, risk 2:an och några körlektioner. Men nu får vi lugna oss här lite.. om jag åker bort i 10 månader.. måste jag inte då fortsätta ta körlektioner, läsa OM ALL TEORI och lite sådant..? Tycker ni att det låter bra? Ne, trodde inte det. Så just nu är jag galet arg på körskolan, så otroligt klent av dem att göra såhär.

Kommer kolla på vägverket hemsida efter avbokningar och med det, lediga tider. Kommer vara inne där oftare än jag är inne på ISE.. Pfffft....... Ska även kolla om jag kan köra upp utanför södertälje och stockholm. Men hallå, då blir det helt nya bilar, ny miljö, nya människor..

Buhu.. Jag är sur, blä. Säger bara det till er som bor i SÖDERTÄLJE. Kör inte med KRINGLANS TRAFIKSKOLA, de blåser er bara på pengar. Min lärare är bra, men hela företget i sig är crap.

Ambassaden, ja okej då, om en månad!

Publicerad 2011-06-18 11:17:01 i Innan USA,


Utanför Ambassaden i stockholm

Då har även jag bokat tid för att ta mig till Ambassaden i stockholm för att berätta att jag inte är en terrorist, att jag inte tänker hålla på med droger eller att jag av någon anledning skulle prostituera mig. Jag måste säga att det var längre väntetid än jag hade förväntat mig. Jag har tid den 20 july klockan 09.00 och det var den första dagen som inte var fullbokad. Anyway nu är det klart och jag får helt enkelt bara vänta tills det blir av.

Juste har börjat fixa lite grejer till USA, alltså gåvor till familjen dåra. Jag hade tänkt göra en film om Sverige. Okej, typ saker och ting runt omkring mig, såsom skolan, vänner, området där jag bor, staden och ja lite det jag hittar. Tänkte även göra som så att jag pratar svenska under filmen och berättar lite saker om det som visas. MEN eftersom amerikanarna inte förstår svenska tänkte jag fixa engelsk textning. Då får de höra svenska och samtidigt förstå vad jag pratar om, smart va? :)

EURO TRAINING!

Publicerad 2011-06-14 11:27:49 i Allmänt,

Då har jag precis varit på min första körlektion som faktiskt gick riktigt bra! Ska köra igen efter lunch. Så just nu har jag det väldigt intensivt fram till midsommar så det känns grymt! Han som jag kör med heter Arras och är riktigt rolig och extremt harmonisk!

Anyway, jag slutar aldrig skratta åt den här videon. Har sett den så många gånger och jag vet att den är riktigt gammal men den är så skön!

Tyvärr så missar jag mitt gympass idag, men jag hade tänkt att springa efter min nästa körlektion som slutar 14.00. Jag har även riskettan vid 17.00 så det blir en dag full med allt som har med bilar att göra.

Men jag taggar till både för körningen och träningen! :D

Om ni inte har sett denna video, luta er tillbaka och njut! http://www.youtube.com/watch?v=wMUKoQGouuM

Äntligen!

Publicerad 2011-06-12 15:29:44 i Innan USA,

Gah, nu är jag klar med Visumet. Snacka om att det var galet störigt. Dem är ju inte lite jobbiga de där amerikanarna när det gäller säkerheten.

En grej som var otroligt jobbig var bilde man skulle ha. Den fick inte vara för stor, inte skuggad vid ögonen, inte.. blabla.. En grej som jag kan rekomendera är att ni tar med en kamera med en stark blixt. Vi försökte först med våra systemkameror, men pga ljuset så ville ingen av dem använda blixten och då blev kortet för "mörkt". Vi tog bilder utomhus (med en vit skiva som bakgrund för det får inte vara någonting som stör, typ). Så jag och pappa sprang omkring lite överallt i huset och tog bilder på olika platser och tillslut slutade det med att det blev en bild där jag stod med ryggen mot en vit vägg. Och så använde vi en vanlig digitalkamera.

Jag tycker jag ser ut som en som precis kommit ut ur fängelse, men men den gick igenom :p men säger ju såhär, jag kommer ju inte springa runt och vifta med den bilden allt för många gånger. Haha.

Nu vet ni andra som inte gjort detta att det är jobbigt, men det går ju över om man säger så, haha lycka till!


Btw. Ännu ett steg närmare USA nu!

I will come back, and I know you will be there when I do it

Publicerad 2011-06-11 22:52:34 i Allmänt,

Skolavslutningen var igår och jag måste säga att det var blandade känslor! Först var jag superglad och taggad eftersom jag skulle få sommarlov. Sen så insåg jag att det faktiskt var sista gången jag såg vissa människor. Alltså jag kanske är nojjig eller sådär, men alltså ja.. Det var galet jobbigt och att kramas med alla som grät var ungefär lika roligt som det låter. Det var vackert, men det högg i hjärtat eftersom jag inte kommer se dem på ett tag.

Såhär såg jag helt enkelt ut på min avslutning

Just nu känns det som om jag springer emot tiden. Varje dag kommer jag närmare och närmare USA och mitt liv där, samtidigt så varje dag som går som kommer jag längre bort från allt som jag har kvar. På sista tiden har jag insett att klassen, mina vänner ja alla runt omkring mig hur mycket de faktiskt betyder för mig. Just nu står jag i mitten och känner mig mer och mer klyven. Jag VILL till USA så enormt mycket, men jag vill även stanna hos alla som är kvar här, i tryggheten. Jag har dock sagt till mig själv och folket runtomkring mig att vi helt enkelt får se till att det här blir den bästa sommaren någonsin. Och inte nog med det, jag kommer ju faktiskt tillbaka till Sverige! Ses kommer vi garanterat att göra igen!

Gårdagen spenderas med de bästa, personerna från klassen. Vi hade så galet roligt! När vi skulle sticka och handla hittade vi en plånbok på en bänk. Vi kollade igenom den efter att hitta lite information om vems den kunde vara. Vi hittade även lite nummer som jag ringde upp och frågade angånde plånboken. Efter några misslyckanden så använde vi oss utav en i gängents Iphone och gick in på Eniro. Där hittade vi en trovärdig kandidat. Det visade sig att det var rätt person så vi lämnade in plånboken på kundservicen och jag fick senare under dagen ett tacksms utav ägarinnan! Jag och Vagman hade väldigt roligt inne på Ica Maxi i en kundvagn med en bil för småbarn. Brydde vi oss? Nej absolut inte, Vagman satte sig i förarsätet och skrattade. Jag agerade motor och vi sprang omkring i hela butiken och skrattade som små barn, det var härligt!

Det hände massa mer under kvällen, polisen ringdes, vi blev hemskjustade utav fältarna och ja det var händelserikt om man säger så. Anledningen till detta var för att några nötter ringde och skrämde upp tjejerna i våran grupp med att det var ett stort gäng ute i skogen där vi var. (vi var ute och grillade) så där satt vi och viskade ett par timmar tills fältarna kom och skjutsade hem oss, då var klockan typ halv 2 på morgonen.

En ganska onödig sak att skriva, men jag tycker det är lite ja, "roligt". Jag hatar mygg och jag har en tendens att dra till mig ganska många. De gillar att bita mig. Efter gårdagens äventyr räknade jag ihop att jag hade 45 stycken nya myggbett (y) min ena fot, vrist menar jag är så myggbiten att det ser t som om jag har gått i brännässlor. Men nej, det är myggbett!

Tjock, glad och galet nöjd med dagen!

Publicerad 2011-06-09 22:09:32 i Min träning,

Ja just nu känner jag mig så galet tjock. Min syster tog studenten idag och eftersom det fanns mat i massor så åt jag allt, lite till och sen lite till igen! Men hallå, varför ska man inte? Det var galet gott och jag är nöjd! :D

Idag har i alla fall varit en galet bra dag, först beachvolley med klassen nere vid något som kallas mälarbadet. Dagen slutade vid lunch, men det var bara för klassen. Inte för mig, Felicia, Tommy, Filip, Emma och Erika. Vi fortsatte ner på stand, tog en lunch och bara hade det allmänt bäst.

Vi solade och hade det allmänt skönt, sen.. Sen hände det.. Lilla Felicia tyckte det skulle vara roligt att fylla sin mun med REDBULL och sen spruta ut det över mig när jag låg där och solade så oskyldigt! Efter en stunds jagande tog jag mig tillbaka dit vi solade och valde att lägga mig rätt över Felicia. Hon låg på rygg och jag la mig bara pladdask över henne, då tog hon sin COLABURK och hällde cola över hela min rygg! Haha, då började krget, jag tog en vattenflaska och började jaga henne, men det visade ju sig att hon hade en reservplan. Hon hade med sig en Vitamin Well flaska och med denna anföll hon mig.. Om man säger såhär, jag stank alla möjliga sorters lukter, där ibland dessa som Felicia hällde över mig. Det skavde på ganska bra ska jag säga haha.

Anyway, jag och Filip tog oss sedan till gymmet för att träna ben och mage, (ROLIGT!) Jag hade tänk att ta bussen som gick klockan 18.00 men eftersom tiden bara springer iväg när man har roligt på gymmet så upptäckte jag vad klockan var runt 17.55 och då hade jag fortfarande en övning kvar på magen. Fille skulle dra för han hade golf klockan 18.00 (vi killar som verkligen har koll på tiden ^^)
Eftersom nästa buss hem inte gick fören 19.00 för mig så tänkte jag, "äh va fan, vi kör benpasset en gång till!" så det gjorde jag. När jag väl var klar kändes det som om mina ben skulle sprängas för varje steg jag tog. Det är PRECIS SÅ DET SKA KÄNNAS!

Ett bra benpass slår verkligen det mesta. Jag kan nog faktiskt säga att jag på senare tid har börjat uppskatta att gymma benen mer och mer. Längtar redan tills imorgon när det är dags igen! Dock så är det Triceps, bröst axlar imorgon, men det är fasen minst lika roligt det!Jag ser nu att ni inte ser vad det faktiskt står på denna lapp. I alla fall så tog jag mig tiden att ta ut ALLA skolrekord för min skola för våran traditionella idrottsdag.Såhär står det:

GREN            Resultat och År dem sattes

100 Meter - 11,33 sek / 2011

400 Meter - 0; 58,84 min / 2009

3000 Meter - 10;45,08 min / 2004

Höjdhopp - 1,70 m / 2011
 
Längdhopp -  5,70 m / 2005

Spjutkasning - 43,68 m / 2008

Kulstötning - 15,26 m / 2007

Svenskstaffet (100,200,300,400m) - 2;09,74 min / 2005


Eftersom jag hade tänkt mig att träna blandannat Track i staterna så har jag gjort upp ett mål för mig själv. När jag kommer tillbaka så ska jag se till att slå alla skolrekord. Jag ser inte detta som en omöjlighet. Har dem gjort det så kan jag göra det. Den svenska stafetten skulle min nuvarande klass redan ha rekordet. Vi var 3 sekunder efter rekordet. Och då hade vi 2 skadade, jag med knäskada och våran kära kenyan (gnestabo, men springer som en gud) hade hälseneinflamation. Fullt friska skulle vi ha krossat det gammla rekordet.


Dålig bild, men här är jag när jag saxxar över (skadad, därför jag saxxar)  1,60. Så 10 cm högre ska inte vara några problem!

Myggbett, huvudvärk och världens bästa klass

Publicerad 2011-06-05 22:34:14 i Allmänt,

Nu sitter jag nyduschad, trött, glad, har si sådär 100 myggbett över hela kroppen, men jag klagar inte för det. Gårdagen spenderades med den absolut bästa klassen som finns, kvällens värd var ingen mindre än Emma, hon den där fina personen som ser något gott i allt och alla. Alla borde ha en vän som Emma, hon finns där när man behöver det, hon är världens goaste tjej helt enkelt. Kvällen blev superlyckad och helvild, dans i massor, sång, Kubb i alla möjliga former och vädret gjorde den där sista lilla guldkanten. Kvällen blev med andra ord helt lyckad, precis som det ska vara.

Efter den här kvällen har i alla fall jag kommit lite närmare alla i klassen som var där. Börjar inse att tiden jagar ifatt mig. Nu under morgonen så var det en i klassen som sa att hon verkligen inte ville att jag skulle åka, jag kramade om henne och berättade att det är länge kvar, vi har ju hela sommaren. Efter att ha sagt det här kom jag att tänka på att det inte är så länge kvar nu. Jag bestämde mig för att jag ville åka i slutet av Oktober, början av November förra året. Då kändes det som om det var sjukt länge kvar, men vart har tiden tagit vägen? Nu är det bara ett sommarlov sen så bär det av. Tiden har helt enkelt jagat i kapp mig och är nu påväg att springa om. Kommer verkligen att ta vara på den sista tiden med alla bästa.

Pappa kom och hämtade mig, Vagman och Skalman runt 2tiden och det passade bra. Då hade vi städat klart, umgåtts med alla som sovit över, snackat skit, skrattat och även försök täta lite frukost. Lättare sagt än gjort ska jag säga er, haha. Under bilresans gång bad jag pappa att släppa av mig nere på stan tillsammans med dem andra två. Detta för att vi skulle käka och jag kände att jag lika gärna kunde gå hem, så långt är det ju trots allt inte.

Efter noga övervägande så slutade det med att vi stack till Mc Donalds, jag har inte ätit där på hur många år som helst eftersom jag inte äter sådan skräpmat, detta för er som inte vet pga min syn på träning och vikten i att äta sunt. Men just idag kände  bara att jag ville ha en burgare, pommes och Cola. Den satt precis där den skulle, en Chicken Bacon Onion & comp satt precis där den skulle. Extremt bra bakismat om jag får säga det själv.

Väl hemma så blev det till att ta det lugnt ute i solen, dega på en filt med ett glas iskallt vatten i handen är inte heller fel! Då passade jag även på att sticka ner och hämta min kamera. Tyckte nämligen att Millie var så otroligt söt idag och hon kände på sig att jag var lite annorlunda, haha go hund det där!
Stor boll och liten hund, men det ska väl gå vägen i alla fall.


En söt och leksugen liten tjej

Som sagt, bollen var lite för stor ibland, men inte gav vi upp för det inte.

Saker

Publicerad 2011-06-02 16:43:21 i Innan USA,

Idag var jag och min kära far nere och kollade in datorer. Det är ju nämligen så att det kan vara en god fördel att ha sin egen dator med sig till staterna. Och eftersom jag bara har en stationär just nu så passar det bra att införskaffa sig en laptop helt enkelt!

Först tänkte jag som "alla" andra att MAC nog var den bästa datorn för mig. Jag menar den är ju galet snygg och.. Ja där tog det stopp, haha nej men jag har så ganska många polare som går IT och dem om några bör ju ha koll på datorer. Så efter lite snack med dem om vad jag borde skaffa för dator så var det inte på tal om en MAC. Detta pga av att det är liksom bara märket som säljer. Alltså om du köper en MACbook pro för sisådär 18 000-19 000 så kan du enkelt skaffa en till exempel Acer som är lika bra om inte bättre för sisådär 6000-10 000
Så då kände jag att det skulle passa bra med en dator som inte nödvändigtvis behöver vara MAC. 

Iallafall så har jag kollat ut en dator som gjorde mig intresserad och här har ni den:

Detta är en MSI FX720-004NE och det verkar som om den passar just mig bäst :) Kanske inte världens bästa bild, men iallafall den har en 17,3tum skärm, 4st USB-portar var av 2 stycken är USB-3portar, den har dryga 4 000MB i minne, (dock så tar jag ju med mig en annan hårddsik också) och en monster processor med
Intel® Core™ i5 Mobile 2410M.  :D

 
För övrigt så kollade jag runt lite i rummet för jag visste att jag hade dollar någonstans. Och så hittade jag vad jag letade efter, 50,20,10,5 och 1 dollarssedlar. Tycker dem ser ut och känns som leksakspengar, och en annan sak som jag även tänk på är att dem är onödigt stora, haha.

Jag kollade även på en snygg resväska och jag har hittat PRECIS vad jag vill ha! :D

Det är den stora jag vill ha, den är typ.. jag tror det stod 77cm lång och den väger inte mycket alls! Jag kollade dock inte vikten, men jag höll i den och vad jag tycker så väger den inte ett skit! 695kr tycker jag absolut att den är värd! Och det bästa av allt den är ROSA!

Om

Min profilbild

Sebastian

Mitt namn är Sebastian Johansson och är född i Limhamn, Malmö men flyttade upp till Södertälje när jag fyllde fem. 2011-2012 bodde jag i USA som utbytesstudent. Jag har idrottat i hela mitt liv och det är det absolut bästa jag vet. Idag håller jag på och tränar 400 meter sprint. I augusti ska jag tävla i SM, detta är mitt första av många mål, men det som jag strävar mest efter är att vara med i OS 2020.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela